In cazul in care asociatia de proprietari nu are datorii fata de furnizori, cum putem debransa restantierii?
Ne-am judecat cu ei, avem hotarare judecatoreasca, dar banii nu i-am recuperat.
Ba mai mult am depus doua dosare si la executorul judecatoresc, dar nici din aceasta parte nu avem niciun raspuns. In schimb, restantierii consuma in continuare, acumuleaza datorii, stau pe banii celor care inteleg sa-si achite cotele de intretinere.
Deconectarea lor se poate face legal numai prin hotarare judecatoreasca.
Tehnic daca sunt la utimul etaj se pune dop pe teava de apa, daca sunt in pozitie intermediara se poate face by-pass.
Cred ca totusi e bine sa insistati la executorul judecatoresc sa va rezolve problema. E mai la indemana decat sa modificati si apoi sa schimbati modificarea la instalatie.
Faptul ca aveti hotarare judecatoreasca si ca ati apelat deja la executor inseamna ca ati parcurs aproape toate etapele legale pentru recuperarea debitelor. Si, din experienta stiu ca toate acestea necesita mult timp (luni sau ani prin instante). Cu executorul poate fi ultimul pas. Mergeti la executor si intrebati daca si cum se recupereaza banii. Daca se face executarea silita prin vanzarea apartamentului la licitatie, trebuie expertizat apartamentul si stabilit un pret de vanzare iar executorul va face o publicatie de vanzare ce va fi adusa la cunostinta public si in mod obligatoriu partilor (asociatia si restantierul).
Asa ca executorul este acum cel cu care trebuie sa colaborati.
In ce priveste utilitatile, daca tehnic este posibil, sistati-le, inchideti robinetul si gata. Restantierul respectiv nu are decat sa vina la asociatie, sa plateasca sau sa actioneze asociatia in judecata. Cand va hotara instanta sa-i dati apa, atunci o deschideti (peste cateva luni ca dureaza, termene, dovezi...).
Am spus-o si altadata si repet. Atunci cand se ramane restant la energia electrica, acestia trimit o adresa ca in urmatoarele 5 zile se sisteaza furnizare. Si-apoi se tin de cuvant fara alta formalitate. Cand nu se plateste telefonul dispare tonul fara formalitati. Si exemple mai sunt.
Asa ca de ce nu s-ar putea sista o utilitate si de catre asociatie!?
Restantier
mozagabriele
Buna seara!
Avem la asociatia noastra de proprietari o situatie ciudata: avem un locatar cu o restanta de peste 4200 RON. OK! Nimic nou pana aici! Ii vom ... (vezi toată discuția)