De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Copilul nu este raport juridic civil.
Prin urmare, exceptia invocata de avocat urmeaza sa fie respinsa de instanta.
Nu conteaza momentul in care s-a nascut copilul.
avocat Claudiu Lascoschi
Nu sunt tocmai de acord, pentru ca desi "copilul nu este raport juridic civil", dreptul la actiune, nascut sub imperiul unei legi, respectiv raportul juridic creat de nasterea acestuia, este unul civil!
Cu toate acestea si eu sunt de parere ca exceptia poate fi respinsa, dar cu alte argumente;)
Si eu din acelasi motiv am zis scurt despre raportul juridic civil si despre copil :))
Dar...acum...ce sa facem:D
Raportul juridic de drept procesual civil nu are acelasi continut ca si raportul juridic civil.Prin urmare, raportul juridic de drept procesual civil este raportat la temeiul de drept actual.
Sigur ca, nu este bine nici sa se complice dar cine stie ce a scris el in actiune...
Totusi, indiferent ce a scris in actiunea sa ( ca tot este ireversibil) norma juridica este neconstitutionala si din moment ce se judeca in prezent tot raportul juridic de dreptul familiei prevaleaza.
Cat priveste raportul juridic de drept procesual civil este supus normelor de drept material actuale deoarece in drept pe fondul cauzei se judeca pe o dispozitie legala care astazi nu mai poate fi aplicata fiind neconstitutionala.;):ohyes:
avocat Claudiu Lascoschi
Iertati-ma, nu inteleg, ce anume ar fi neconstitutional in cazul meu daca eu am deschis actiunea in instanta in luna Mai 2008 la varsta copilului de un an si zece luni dar legea se modificase deja (art. 55 cod fam. era modificat prin Legea nr. 288/2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 4/1953 - Codul familiei), Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 745 din 02/11/2007, asfel ca noua lege prevedea ca Actiunea in tagaduirea paternitatii se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii copilului.
Ce ar fi neconstitutional???