avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un saft in legatura cu un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un saft in legatura cu un teren

Buna seara.As vrea sa ma lamureasca cineva intr-o broblema Mama mea a mostenit un teren impreuna cu matusa mea .S-a facut mostenirea ,au certificat de mostenitorsi vrem sa inpartim acel teren in doua.Mama partea ei doreste sa mi-o doneze mie .Mai departe nu stim cum sa procedam .care sunt pasii de urmat .Stiu ca trebuie masurat terenul ,trebuie facuta iesirea din indiviziune .trebuie intabulat terenul,dar nu stiu care sunt exact pasii de umat si daca toate lucrurile acestea trebuiesc facute separat sau se pot face impreuna cu matusa mea?Multumesc
Totusi, vorbim despre dezmebrarea, intabularea, partajarea, vanzarea unui teren si nu a unei cepe degerate. Sigur ca se pot face acte cum s-or nimeri si de cine s-o nimeri, dar sa tineti minte un lucru: ceea ce e gratis poate sa coste in final foarte scump. (pentru ca e mult mai greu sa repari decat sa faci bine din croiala).
Nu faceti greseala sa credeti ca puteti scapa mai ieftin in instanta..fara concursul unui avocat numai va incurcati actele.

Daca nu va permiteti un notar, vindeti o parte din teren mai bine.

Cel mai tare mi se pare cand, dupa plata taxei de timbru, se respinge actiunea. :)) Nu e taxa de timbru ca taxele la notar, dar... nici de pierdut aiurea parca nu e! :((
Cred ca trebuie sa-ti joci cartea foarte bine pentru a face treaba buna, iar in afara de contract mai sunt niste chestiuni numite actiune etc...
Apoi, daca notarul face un act cu o caruta de bani, nu vi se pare ca nu e tocmai ok sa nu vrei sa dai macar jumatate ca sa ai un lucru bun? dac se poate deloc...
Se poate, dar daca e prost facut va treziti ca, asa cum spunea Nicoleta, o sa cheltuiti mai mult decat initial era cea mai scumpa varianta.
Si daca n-as avea exemple... :slap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau vanzare-cumparare daniela.ilea daniela.ilea Poate sa am ajute si pe mine cinva cu un sfat.Mama mea a mostenit un teren impreuna cu sora ei .Parea ei doreste sa mi-o lase mie .Mentionez ca mai am o sora ... (vezi toată discuția)
Refuz deschidere succesiune petrisor67 petrisor67 Buna ziua! Va rog sa ma indrumati cum pot sa devin proprietarul de drept al unei suprafete de teren pe care a cumparat-o mama mea pentru mine.Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)