avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul vechime in munca

Am terminat facultatea in 1997.Imediat am intrat in somaj din septembrie 1997 pana in ianuarie 1998 cand am plecat in armata pentru 6 luni.Se pot adauga armata si somajul efectuat imediat dupa facultate la calculul vechimii in munca astfel incat sa beneficiez de un numar mai mare de zile de concediu respectiv de cresterea sporului de vechime.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: euglup , utilizator 22:35, 3 Aprilie 2008
Doar la calculul pensiei pentru limita de varsta vor fi luate in considerare.
Perioada de timp în care o persoană îndeplineşte serviciul militar activ sau alternativ ori este concentrat sau mobilizat constituie vechime în serviciu sau stagiu de cotizare la sistemul public de asigurări sociale - art.3 alin.6 din Legea nr.446/2006
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci sa inteleg ca doar cele 6 luni de armata nu si somajul inainte de efectaurea stagiului militar pot fi luate in calcul la sporul de vechime?Multumesc.
Daca stagiul militar ar fi considerat vechime in munca nu ar fi considerat perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea obtinerii pensiei, si nu ar fi exclus la acordarea pensiei anticipate. Gresesc, elis?
La stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate partiale nu se au in vedere perioadele in care asiguratul :
- a beneficiat pensie de invaliditate
- a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditiile absolvirii acestora
- a satisfacut serviciul militar, ca militar in termen sau militar cu termen redus, concentrat, mobilizat sau in prizonierat

Pana intrarea in vigoare a Legii nr.446/2006, timpul cât o persoană îndeplinea serviciul militar constituia vechime în muncă.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Stagiul militar vechime in munca amramos amramos daca o persoana a plecat in armata din campul muncii,cu mentinerea contractului de munca,dupa cum este specificat in carnetul de munca,perioada cat a ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar - vechime efectiva in munca? monicalirca monicalirca Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta - stagiu militar este sau nu este socotit ca vechime efectiva in munca? L 263/2010 il evidentiaza ca perioada ... (vezi toată discuția)
Stagiu militar se calculeaza la sporul de vechime? petronela_gav petronela_gav Buna ziua, In ce conditii perioada stagiului militar se calculeaza la sporul de vechime? (vezi toată discuția)