BogdanNick a scris:
Va rog sa imi permiteti sa va contrazic. Am avut un caz similar la firma unde lucrez: acum 8 luni muncitorul a fost angajat din somaj. A beneficiat de 8 luni de somaj, inaintea caruia lucrase la aceeasi firma.
NU BENEFICIAZA de somaj acum in ianuarie, pentru ca undeva la jumatatea lunii decembrie 2010 s-a modificat legea si se prevede in mod expres ca trebuie sa "insumeze 12 luni cotizate in ultimele 24, dar sa fie minim 12 luni de la ultimul somaj".
Vorbiti de legea 233/2010, din 13 Decembrie 2010.
Modificarea ori nu ati inteles-o. ori nu stiti s-o aplicati in toate variantele.
Fiti putin atent, nu este nici o suparare, eu deja facusem referire la acest articol.
"Art. 37^1. - (1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39."
De aici a plecat si socoteala mea, pe care n-o mai repet.
Nu am inteles de unde ati scos ideea cu "sa insumeze 12 luni cotizate in ultimele 24, dar sa fie minim 12 luni de la ultimul somaj".