avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura platita pentru tevile care trec printr-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat

Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia administratorului]desi eu am centrala proprie de apartament problema este ca uitandu-ma pe statul de plata de la asociatie am constatat ca platesc cel mai mult din scara blocului desi mai sunt si altii care au centrala termica,chiar platesc la fel sau CHIAR MAI MULT decat cei care au caldura de la CET IASI.As dori sa stiu cum se calculeaza si pe ce baza se calculeaza cat si cum au de platit cei care au centrala proprie.VA ROG SA MA AJUTATI IN ACEASTA PROBLEMA. MENTIONEZ CA CELE DOUA TEVI PRIN CARE CIRCULA AGENTUL TERMIC SE AFLA IN BUCATARIE SI SUNT IZOLATE SI ACOPERITE PRINTR-UN GHEU.
Cel mai recent răspuns: violettt66 , utilizator 19:12, 30 Octombrie 2012
Daca blocul dvs. are repartitoare, atunci, conform deja celebrului Ordinul ANRSC 343/2010 toata lumea plateste caldura aferenta spatiilor comune (subsol, casa scarii si coloanele care trec prin apartament). Repartizarea se face in functie de cota-parte indiviza (suprafata apartamentului) intre 30 si 50% din valoarea facturii.
Prevederile referitoare la izolarea tevilor nu mai sunt in vigoare.
multumesc ptr raspunsul dat dar cota-parte indiviza cum ziceti nu ar trebui sa se ieie in calcul la toti proprietarii asta e MAREA mea problema,ex daca eu stau la un apartament cu doua camere cu suprafata de 46,06m.p.+6.62m.p. balcon si in scara mea sunt si apartamente cu 3 camere ca sa nu mai zic ca nici un apartament nu are sup mai mica ca a mea nu ar trebui ca minimul la caldura sa fie la fel ca la mine ex 37ron dece sunt, atat cu centrala proprie care au mai putin ca mine de platit aceasta caldura cat si cu repartitoare in casa care au mai putin ca mine???!!!!!!!nu ar trebui ca cei cu repartitoare sa aiba cel putin ca mine de plata in cazul fericit in care nu dau drumul la caldura!CUM SE CALCULEAZA COTA-PARTE INDIVIZA????????????
+
Daca lucrurile stau asa cum le infatisati dv. ...mie mi se pare ca ar fi ceva in neregula....DACA nu este totusi o regularizare in sensul ca s-a repartizat cateva luni la pausal si apoi in luna de care ne vorbiti s-a facut calculul la firma de repartitoare (din ratiuni de economisire a comisionului de calcul).

Cota-parte indiviza a unui apartament = suprafata utila a apartamentului (fara balcon) / totalul suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor din scara pe care locuiti.
si atunci cine credeti ca e devina ptr aceasta situatie administratorul sau firma care se ocupa cu citirea repartitoarelor,ptr ca asa afirma administratorul ca tabelele cu suma de plata a caldurii le vine de la firma care citeste repartitoarele.CE MA SFATUITI SA FAC.MULTUMESC PTR INTELEGERE!
Administratorul are dreptate.
Va sfatuiesc sa luati tabelul centralizator care a venit la asociatie (copie a lui) si sa mergeti la firma de calcul, sa va explice acolo suma pe care v-a pus-o de plata.

Alte discuții în legătură

Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Izolare termica cu polistiren+plata pierderilor la incalzire a celor care au centrale de apart. f_dali208 f_dali208 Buna,locuiesc intrun bloc in care s-au montat usile+geamurile de pe casa scarii de termopan iar acoperisul e cu tigla in 2 ape. D-nul administrator +d-nul ... (vezi toată discuția)
Ord.343/2010 CRYSSYS CRYSSYS Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu acest subiect. Am centrala termica din anul 2005. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la etajul 8, ... (vezi toată discuția)