avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care suma se ia in considerare pe un OP? Cea in cifra ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care suma se ia in considerare pe un OP? Cea in cifra sau cea in litere?

Buna ziua... a venit si randul meu sa intreb. Am in fata un OP unde suma din cifre nu corespunde cu cea din litere - este o diferenta uluitoare - 30 lei (treizecimiilei). Care suma este cea luata in consideratie si care e temeiul legal, daca v-ati mai intalnit cu aceasta situatie? OP-ul este avizat de banca... etc...
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:58, 14 Ianuarie 2011
Din practica stiu ca se ia suma in cifre,dar nu pot intelege cum banca a validat acest op.Nu aveti un extras de cont sa verificati ce bani au plecat/incasat?
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
trebuie anulat si facut altul.
am avut si noi o situatie, era diferenta de 50 de bani, cea care completase, la suma in litere nu scrisese si cei 50 de banuti. e adevarat ca la noi, nu l-a vizat banca si ne-a trimis la plimbare
in orice caz, sumele trebuie sa fie identice
gi-jane2, moderator
Eu cred ca banca nu s-a uitat. Eu acum am acest OP de la client si trebuie introdus intr-o executare... cine doamne iarta-ma sa-l mai anuleze? Firma emitenta este parata de noi... pentru neplata unor facturi, printre care si acest OP.... Eu stiam ca cea in litere are valoare (ca si confirmare a cifrelor) ... #-o:help:
Av. Alina VEZUREANU, Avocat
OP este invalid. Trebuie emis altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila banca pe op creatza_70 creatza_70 Buna ziua, In ce moment angajatul bancii stampileaza si semneaza un OP? Inainte de stampilare nu ar trebui sa verifice si contul beneficiarului? Este ... (vezi toată discuția)
Tranzactie cu cod iban gresit TANTY TANTY Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, ... (vezi toată discuția)
Virament bancar- inselaciune bilete vacanta ContSters297103 ContSters297103 e o spetza personala am fost plecat la mama in moldova..lanaga Husi;;la berezeni, vreo 7 zile consoarta s-a ocupat de vacanta noastra, doi adulti si un ... (vezi toată discuția)