avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Trecerea de la extra la intravilan!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Trecerea de la extra la intravilan!

Salutare,
Se poate trece un teren de la extravilan la intravilan dupa cumparare?
Dorim sa cumparam 500mp dintr-un teren extravilan de 4000mp pt a constui in viitor o casa. Proprietarul are o casa la un drum national, iar in spatele casei se afla acest teren de 4000mp. Suprafata de 500mp se afla la 150m de casa, iar la sf acestui teren se afla un drum, apoi padure. Proprietarul spune ca terenul are cadastrul in lucru si nu are intabulare. Actul pt teren este act de succesiune.
Orice informatie este binevenita (precizez ca nu sunt familiarizat cu termeni precum: cadastu,intabulare...). Daca datele precizate nu sunt suficiente, va rog sa precizati ce anume ar mai trebui stiut.
Ms anticipat pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: drgs , utilizator 19:09, 5 Aprilie 2008
Bineinteles ca se poate trece un teren din extravilan in intravilan, dar acest lucru nu tine de proprietar, ci de Primaria in raza careia este situat terenul. Este nevoie de intocmirea unei documentatii cadastrale pentru intabularea in cartea funciara a imobilului ( masurarea si stabilirea hotarelor si vecinatatilor de catre un expert autorizat in cadastru si topografie). Pentru trecerea efectiva in intravilan, este necesara aprobarea Primariei, printr-o hotarare de consiliu local care aproba un plan urbanistic intocmit de obicei de proprietarii terenurilor. De asemenea, daca terenul are categoria de "arabil" sau "pasune" etc.- deci cu destinatie agricola, este nevoie scoaterea sa din circuitul agricol pentru a putea obtine vreodata de la Primarie certificat de urbanism si autorizatie de constructie - altfel nu puteti construi legal pe el.
Ms pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă bojflav bojflav Bună! Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În ... (vezi toată discuția)
De la teren extravilan la intravilan - posibil? cristian_myx cristian_myx a]m o jumatate de hectar de pamant agricol si vreau sa construiesc o casa peste drum de pamantul acesta este o muara si acolo se afla in curte si 2 case in ... (vezi toată discuția)