avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am depus declaratia 302 dar era gresita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am depus declaratia 302 dar era gresita

1.Am depus declaratia 302 (privind TVA) iar a doua zi am observat ca uitasem ceva..ca urmare era gresit. In acelasi timp am pus si declaratia 394..ca uramare si aceea era gresita. Ce sa fac?
2. Greseala din declaratie e a doua problema la care am nevoie de ajutor. In apr anul 2010 am avut chelt de protocol..o anumita suma...care la sfarsitul anului s-a dovedit ca a depisat cei 2% din profit acceptati. Aceasta diferenta trebuie cumva corectata la finele anului. Intrebarile mele ar fi:
- cum sa soc o parte din factura respectiva(partea care depaseste cei 2%)?
- Cum sa fac aceasta mentionare in RIJP?
- si cum s-o notez in Registru pentru cumparari?
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 20:13, 16 Ianuarie 2011
intreb 1: referitor la decl 394:
In cazul in care, dupa depunerea declaratiei, persoana impozabila constata existenta unor omisiuni in datele declarate sau in cazul in care una sau mai multe facturi sunt emise in cursul unui semestru, dar sunt primite de beneficiarul tranzactiei dupa data depunerii declaratiei, persoana impozabila trebuie sa depuna o noua declaratie corect completata, care inlocuieste declaratia informativa depusa initial.
decl 302 - nu exista o asemenea declaratie (daca nu au inventat cei de la ANAF alte minuni :) probabil ati vrut sa spuneti 300 sau 301 (reveniti cu detalii si va spun cum sa procedati.
intreb 2
Nu este foarte clara intrebarea dvs dar voi incerca sa raspund.
daca in aprilie ati inregistrat pe cheltuielile perioadei protocolul mentionat (in cont 623), le considerati deductibile in calculul imp pe profit . nu se includ in alte categorii. daca au fost pe factura le aveti deja in jurnalul de cump.

sper ca am fost de ajutor.
Imi cer scuze..nu am fost suficient de explicita. este vorba despre o intreprindere individuala. Declaratia 302 este declaratia de tva pe care o depun cei care platesc Tva-ul trimestrial( si nu lunar).
Intreprinderea individuala tina contabilitatea in partida simpla...nu avem nicio legatura cu conturile, avem doar ROJP si jurnalul de cumparari/vanzari.
Tocmai asta e..ca amintrodus odata factura in jurnalul pentru dumparari dar acum va trebui sa reduc o parte din aceea cheltuiala...partea care depaseste cel 2% din profit. Pentru suma care a depasit 2% nu avem dreptul de deducere nici a impozitului nici a tva-ului.

Multumesc inca odata
Dvs depuneti decontul 300 trimestrial (are alocat nr 302 in programul de declaratie atat, pt diferentiere). Nu se va face rectificativa la declaratia 300 ci se va regulariza in decontul trimestrului viitor.

referitor la cheltuielile nedeductibile aferente activitatii dvs., acestea tb sa se regaseasca in registrul jurnal de incasari si plati. la sfarsitul anului cand se face cacululul venitului net le luati in calcul astfel:

"venitul net se calculeaza astfel: Din totalul sumelor incasate, evidentiate in col. 5 + col. 6 din Registrul-jurnal de incasari si plati se scad:
- cheltuielile cu amortizarea bunurilor, evidentiate in Fisa pentru operatiuni diverse;
- totalul sumelor platite, evidentiate in col. 7 + col. 8, din Registrul-jurnal de incasari si plati;
si se aduna:
- sumele platite pentru cumpararea bunurilor amortizabile;
- totalul cheltuielilor nedeductibile, preluate din centralizatorul cheltuielilor nedeductibile intocmit cu ajutorul unui document cumulativ.
Deci intre total incasari si venitul brut realizat trebuie sa fie egalitate, iar intre total parti si total cheltuieli trebuie sa fie tot egalitate. "
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Conta Radulescu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura netrecuta in rjip,in jurnalul de cumparari,in declaratii/2011 ismi3ismi ismi3ismi va rog,daca am uitat sa trec chitanta cu care am platit cumpararea Registrului unic de control,in octombrie 2011 si am trecut cu pixul, deja, totalul final in ... (vezi toată discuția)
Venit net liliigretz liliigretz VA ROG, un IF cum calculez venitul net? prima varianata: stoc la 31,12,2010 - pret achizitie 12360 stoc la 31,12,2010 - pret vanzare ... (vezi toată discuția)
Completare jurnalul pentru cumparari si declaratia 300 LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA, impozitata in sistem real si tin contabilitatea in partida simpla. Activitatea are codul CAEN 4791 si este pentru un ... (vezi toată discuția)