avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale carte de munca pt administrator??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

carte de munca pt administrator??

am auzit ca iar au intervenit modificari la legea 31. daca are cineva nr de monitor sau nr actului modificator, va rog sa ma luminati si pe mine.

mai mult, am aflat ca intr-un SRL cu 2 asociati, cel care este asociat si administrator ar putea sa fie si salariat cu carte de munca......... ei?? cum e ??:((
ma lamureste si pe mine cineva ?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: amalia.p , utilizator 15:46, 15 Aprilie 2008
Ultima modificare a Legii nr.31/1990 a intervenit prin Ordonanţă de urgenţă nr. 82/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi a altor acte normative incidente, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 446 din 29/06/2007.

Una dintre modificarile aduse Legii nr.31/1990 se refera la faptul ca asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.
In cazul dvs este posibil ca asociatul sa fie si angajat cu carte de munca.
La SRL administratorii pot si salariati, indiferent ca sunt asociati sau nu. Cred ca modificarea recenta de care ati auzit e de fapt modificarea COR care acum contine cod expres pentru "administrator societate comerciala".
Asa dupa cum v-au spus si colegii nostri,calitatea de asociat al unui SRL / SA,poate fi dublata de calitatea de angajat,salariat al societatii.In fapt,o persoana poate fi in acelas timp,asociat,administrator si angajat al societatii.
eu.ro.lex a scris:

Asa dupa cum v-au spus si colegii nostri,calitatea de asociat al unui SRL / SA,poate fi dublata de calitatea de angajat,salariat al societatii.In fapt,o persoana poate fi in acelas timp,asociat,administrator si angajat al societatii.

E vorba de asociatul administrator din cadrul s.r.l. , el poate acea contract indiv de munca si , implicit carte de munca. La s.a doar actionarii care nu aui si caliatatea de admin sau director in sensul modificarilor aduse legii 31 / 1990 pot cumula aceasta calitate cu cea de angajat.
Ordin nr. 170/2008 din 10/03/2008 privind completarea Clasificării ocupaţiilor din România, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 219 din 21/03/2008

Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de ªanse
Institutul Naţional de Statistică


Actul a intrat in vigoare la data de 21 martie 2008

ANEXÃ

LISTA
ocupaţiilor ce completează Clasificarea ocupaţiilor din România

…..
17. Administrator societate comerciala - codul 241939
……

Alte discuții în legătură

Angajati srl nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, In cadrul unui SRL al carui asociat unic este si administrator, acest asociat unic se poate angaja in cadrul propriului SRL? Poate avea si alti ... (vezi toată discuția)
Administratorul srl-ului alinagiosu alinagiosu Buna ziua, Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Poti fi administrator al unei societati comerciale daca nu ai studii superioare? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Angajare admnistrator teo.madalina teo.madalina Pot sa angajez un admnistrator la firma lui?,mentionez ca este admnistrator unic. Este calificat profesional pentru profilul la care are deschisa firma, pot ... (vezi toată discuția)