avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... politie versus institut expertize criminalistice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

politie versus institut expertize criminalistice

Avem urmatoarea situatie:
- s-a facut o expertizare grafoscopica a unei chitante scrisa de mana(contestata de mine) de catre un expert al Politiei judiciare si s-a dat o solutie.
- reexpertizarea ceruta de Parchet la Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) da o alta solutie.
Intrebare:
care din cele doua solutii este luata in considerare de justitie?
Va rog din suflet sa-mi raspundeti.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:42, 19 Ianuarie 2011
ODA a scris:

Cele 2 servicii, spre exemplu Investigarea Fraudelor si Serviciul Criminalistica sunt independente, astfel ca o constatare intocmita de cel din urma nu are motive de a fi "impartiala".

Si atunci solutia care ar fi ?
O a 3-a expertiza ?
Confruntarea celor 2 experti ?
Exista si situatii in care s-a ajuns si la o astfel de solutie(a treia expertiza),mai ales cand expertizele erau vadit contradictorii,fiecare din acestea fiind in favoarea uneia dintre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertize grafologice ce nu reflecta realitatea lcky71 lcky71 In urma unor constatari tehnico-stiintifice grafice facute de catre de catre doua organe: 1. laboratorul criminalistic al MI din cadrul IPJ arondat; ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica sau raport de constatare tehnico-stiintifica? alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua tuturor. Intr-un dosar penal s-a atasat un raport de constatare tehnico-stiintifica prin care un expert din cadrul IPJ a pus concluzii cu privire la ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva actelor de urmarire penala mariaLazar mariaLazar Am fost pusa sub invinuire pentru infractiunea prev. de art. 290 (fals in inscrisuri sub semnatura privata). Am primit o citatie de la procuror, in fata caruia ... (vezi toată discuția)