avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suma stabilita in urma primirii unei palme (certficat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suma stabilita in urma primirii unei palme (certficat medico-legal)

Buna seara!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie:
un apropiat a batut pe cineva, victima cere daune materiale. Batausul nu are nimic pana acum la cazier. Pana acum, batausul a fost la politie si a dat declaratie, nu s-a mai intalnit cu victima, dar se pare ca aceasta doreste bani.
Cam ce se intampla mai departe? Exista vreo posibilitate ca sa ramana curat cazierul? Suma de dat victimei se stabileste in urma unui cuantum in functie de salariul batausului? Care sunt procedurile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Costina23 , utilizator 16:02, 15 Ianuarie 2011
sse poate impaca cu partea vatamata
cat de tare la batut?ce zice CML-ul?
nu se stabileste in functie de slariu.
pentru lovire media e de 1000 lei.atat da instanta.
nu stiu ce zice CML
de impacat nu vrea partea vatamata, ca vrea sa i-o ''faca'' astuia pe care-l cunosc eu (care a gresit, e drept, foarte)
Cate zile de ingrijiri medicale sunt inscrise in certificat? Partea vatamata poate cere orice suma pentru impacare, iar apropiatul dumneavoastra accepta sau nu pretentiile victimei. Daca aceasta nu vrea sa se impace ci "sa i-o faca" inseamna ca va face plangere penala.
In general,intre persoane inteligente se poate realiza o impcare,fiecare dintre cei implicati,lasand cate putin.
Un astfel de compromis ar duce la economisirea timpului si banilor celor doua persoane.
Daca nu se ajunge la o impcare,se va formula plangere penala de catre presoana agresata,umand ca dupa emiterea certificatului medico-legal sa fie stabilita incadrarea juridica faptei.
Persoana care a gresat,trebuie sa formuleze probe in apararea sa,cu acte,martori si orice alte probatorii acceptate de lege.
Daca i-a dat doar o palma, chiar si daca nu a fost provocat , de cele mai multe ori procurorul va dispune un NUP. De obicei pt. tot ce e sub 10 zile de ingrijiri medicale se aplica NUP.

Pentru o palma nu poate primi mai mult ala de 1-3 zile de ingrijiri medicale, acuma depinde daca nu cumva a fost un pumn "in bot" in loc de o palma...sau daca ala nu a cazut pe jos,etc.

Din "experienta": nu va primi "cu suspendare" , va primi in schimb o amenda de 250-500 lei si va fi obligat la maxim 500 lei daune morale pt. 'victima".++++ daca victima vine cu un avocat, va trebui ca "batausul" sa-i plateasca avocatul la victima [dupa finalizarea procesului]. Cam 1000 RONI din cate am vazut in astfel de cazuri.


Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

Vătămare corporală în urma unui accident auto, îngrijiri medicale mai mult de 90 de zile. care este procedura de împăcare între autor și victimă? elena.constantin elena.constantin Am produs un accident rutier banal din care a rezultat o victima. Aceasta a necesitat 3 saptamani internare, timp in care a avut o operatie. Au trecut cateva ... (vezi toată discuția)
Lovitura cauzatoare de moarte? nicusornc nicusornc buna ziua in data de 02.09.2011 am lovit o persoana cu o palma, a cazut, s-a ridicat si a plecat. pe 05.09.2011 persoana a fost internata in spital. aceasta ... (vezi toată discuția)
Mi se ofera bani pentru a-mi retrage plangerea penala-loviri si alte violente. soparla62 soparla62 Buna ziua , am un nepot care a fost batut in parcarea unei benzinari. A fost la politie a depus reclamatie.A fost la IML a obtinut un certificat medicol legal ... (vezi toată discuția)