avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bataie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bataie

Zilele trecute niste amici au fost implicati intr-o bataie,in sensul ca ei se intorceau spre casa dintr-un club si alti tipi dintr-un bar au vrut sa bata o domnisoara.iar amicii mei au sarit sa o apere. Treaba sta in felul urmator ca batausii au fost in numar de 2,iar amicii 5. Unul din batausi a ajuns la spital ,avend nevoie de ingrijiri medicale timp de 7 zile. In zona erau camere de filmat care au suprins momentul. Cei implicati au fost la politie sa dea declaratii. Ideea este ca cel care a stat in spital "s-a inteles cu amicii si le-a pretins 100 milioane daune". Amicii nu stiu ce sa faca, adica daca ar merge in instanta ar putea scapa mai usor. Mentionez ca uitandu-ma prin codul penal am vazut art180."Loviri si alte violente' unde este prevazute la art 1 inchisoarea,dar apoi in urmat alin. se mentioneaza ca daca ai nevoie de 30 de zile de spitalizare poate fi aplicata amenda sau inchisoarea!
As avea nevoie de un raspuns intr-un timp cat se poate de repede!
Va multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 18:12, 28 Martie 2011
ideea e in felul urmator: daca amicii se impaca cu "batausii" si acestia din urma isi retreag plangerea sau nici macar nu o depun, amicii tai scapa fara cazier judiciar..daca se ajunge la instanta si se pronunta o condamnare penala, chiar si cu suspendare, amicii tai vor avea cazierul "patat"..ceea ce pe viitor poate avea consecinte la angajarea in anumite domenii
invocati art.180 c.pen. . nu cred ca este normal sa vi se ceara acesti bani ca nu are numarul de zile de ingrijiri medicale sa fie incadrat in dispozitiile art. 180 referitor la loviri si alte violente. am banuiala ca ar fi doar o speculatie din partea lui dar aratati imprejurarile in care s-a produs fapta .
cand spuneti ingrijiri medicale, va referiti la zilele de spitalizare sau la zilele de tratament>?
lucrurile nu par a fi chiar asa de simple dupa cum le-ati expus.relevanta este proba video(inteleg ca politia are in prezent filmarea cu derularea respectivului incident).este posibil ca amicii dvs sa fi actionat in alt mod decat ce-l prezentat dvs.~Urmarea ce-a mai grava ar fi ca in urma cercetarii penale sa se dispuna UP si condamnarea(cu suspendare) a amicilor.fapta este in forma agravata,dat fiind faptul ca au fost mai multi participanti si a avut loc intr-un spatiu public.Are relevanta si certificatul IML in stabilirea in concreto a incadrarii penale a faptelor.Se poate stopa urmarirea penala prin impacarea partilor,in urma unor negocieri juste si corecte.
Sunt 7 zile de ingrijiri medicale, nu s-a stat in spital!:)

Alte discuții în legătură

Codul penal Ruff Ruff Buna ziua! Am fost implicat intro altercatie in care au mai fost implicati inca 5 persoane ,am batut o persoana care a venit neinvitata la o petrecere si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal -lovire sionalina sionalina Buna seara! Vreau sa fiu cat mai explicita pentru a se intelege exact nelamurirea mea si tocmai , poate de aceea continutul subiectului meu va fi prea lung ( ... (vezi toată discuția)
Mi-am batut prietena shi ea s-a dus la politzie ... help ! yooohooo yooohooo Am batut-o ... shi`a luat certificat medico-legal de 9 zile shi a stat in spital 3-4 zile ... am primit o citatzie sa ma prezint la politzie ... scrie nr de ... (vezi toată discuția)