avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva vanzare autoturisme
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva vanzare autoturisme

O societate platitoare de tva, inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari a achizitionat autoturisme din UE inregistrate in contabilitate ca marfuri ptr care nu a dedus tva. Vanzarea acestora in Romania atrage colectarea tva-ului? Exista exceptii astfel incat sa nu se colecteze tva? Care este cadrul legislativ? Cum se inregistreaza si se declara in contabilitate?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 13:23, 16 Ianuarie 2011
daca au fost achizitionate in scopul revanzarii, trebuia dedusa tva prin taxare inversa.
atentie!!! firma trebuie sa aiba ca obiect de activitate vanzarea autovehiculelor.
parerea mea este ca aceste autovehicule achizitionate in scop comercial nu au dreptul de deducere limitat, deci trebuie colectata tva la vanzare.
multumesc ptr raspuns. ma puteti ajuta si cu cadrul legislativ ... articol, norme?
ART. 145^1 Cod fiscal
Limitări speciale ale dreptului de deducere
(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
d) vehiculele utilizate în scop comercial, respectiv în vederea revânzării.

art. 141
(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
g) livrările de bunuri care au fost afectate unei activităţi scutite, în temeiul prezentului articol, dacă taxa aferentă bunurilor respective nu a fost dedusă, precum şi livrările de bunuri a căror achiziţie a făcut obiectul excluderii dreptului de deducere, conform art. 145 (5) lit. b) şi art. 145^1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonurile fiscale pentru combustibili. adlala adlala Am o nelamurire in legatura cu bonurile fiscale ptr,motorina,daca pot deduce tva-ul atunci cand motorina este .ptr.un mij.auto sub 3,5to,si acel mij.auto este ... (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale carburanti,rovineta sanducatanas sanducatanas Bonurile fiscale pentru carburanti si rovineta sunt deductibile din punct de vedere tva? Multumesc. (vezi toată discuția)
Tva deductibil pt masini noi petrea loredana petrea loredana Sunt o firma platitoare de Tva si as vrea sa stiu daca imi pot deduce Tva-ul la o masina noua cumparata din Anglia fara Tva? multumesc (vezi toată discuția)