avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bonurile fiscale pentru combustibili.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bonurile fiscale pentru combustibili.

Am o nelamurire in legatura cu bonurile fiscale ptr,motorina,daca pot deduce tva-ul
atunci cand motorina este .ptr.un mij.auto sub 3,5to,si acel mij.auto este folosit
in aprovizionarea cu marfuri si pe facturile de intrare este scris mij.auto.Mentionez
ca bonul fiscal nu are imprimat den.clientului si nici nr.de inmatriculare.
Cel mai recent răspuns: adlala , utilizator 17:44, 13 Septembrie 2011
TVA de pe bonurile de benzina poate fi dedus numai pentru un mijloc de transport destinat transportului de marfuri. Acest mijloc de transport trebuie sa figureze pe societate. Denumirea clientului si nr. de inmatriculare il completati dumneavoastra.
Va rog sa-mi indicati si art.din Codul Fiscal unde prevede ca pot deduce TVA-ul
pentru bonurile de motorina.
Limitări speciale ale dreptului de deducere
ART. 145^1
(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane, instruirea de către şcolile de şoferi, transmiterea folosinţei în cadrul unui contract de leasing financiar sau operaţional;
d) vehiculele utilizate în scop comercial, respectiv în vederea revânzării.
Multumesc D-le Popa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile-bonuri motorina si taxi Fl0r3ntina Fl0r3ntina cum inregistrez bonurile de motorina si bonurile de taxi in contabilitate? (vezi toată discuția)
Bonuri fiscale carburanti,rovineta sanducatanas sanducatanas Bonurile fiscale pentru carburanti si rovineta sunt deductibile din punct de vedere tva? Multumesc. (vezi toată discuția)
Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)