avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA BONURI FISCALE CARBURANTI,ROVINETA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

BONURI FISCALE CARBURANTI,ROVINETA

Bonurile fiscale pentru carburanti si rovineta sunt deductibile din punct de vedere tva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 13:50, 20 Decembrie 2011
Cheltuiala cu combustibilul si TVA sunt integral deductibile, cu urmatoarele conditii
* ca pe bonul fiscal pentru achizitia combustibililor sa fie mentionat: numele societatii si numarul de inmatriculare al autovehiculelor .
*
In ceea ce priveste TVA. astfel cum prevede art. 145^1 alin. (1), in cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, nu se deduce TVA aferenta achizitiilor acestor vehicule si nici taxa aferenta achizitiilor de combustibil destinat utilizarii pentru vehiculele care au aceleasi caracteristici, aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile, in perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011, cu exceptia vehiculelor care se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational;
d) vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii.

Daca combustibilul achizitionat este utilizat pentru un autoturism care nu se incadreaza la exceptii atunci pentru perioada cuprinsa intre 01.01.2011-31.12.2011 tva aferent bonurilor fiscale este nedeductibil.

Pentru carburantii auto achizitionati, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale emise conform OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, daca sunt stampilate si au inscrise denumirea cumparatorului si numarul de inmatriculare a autovehiculului. Prevederile acestui alineat se completeaza cu cele ale pct. 451.

Pentru Rovineta daca nu detineti o factura in acest sens TVA nu este deductibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 34/2009 PUFACONT PUFACONT Nu gasesc art. unde scrie de bonuri fiscale combustibil in ordonanta 34/2009 va rog dati-mi alte indicii unde asi putea gasii Va multumesc (vezi toată discuția)
Deducere tva horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, As avea o intrebare la Dvs. La o firma de constructii se poate deduce TVA-ul la carburantii folositi. (cisterne, vole etc.) Daca da in ce ... (vezi toată discuția)
Bonurile fiscale pentru combustibili. adlala adlala Am o nelamurire in legatura cu bonurile fiscale ptr,motorina,daca pot deduce tva-ul atunci cand motorina este .ptr.un mij.auto sub 3,5to,si acel mij.auto este ... (vezi toată discuția)