avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatnet 2008: Avocat in blugi
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatnet 2008: Avocat in blugi

Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii.
Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: blugi, costume, culori tipatoare etc.
Cum priveste clientul avocatul imbracat in blugi?
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters290615 , utilizator 21:44, 16 Mai 2013
Cred ca nu se poate spune in general... depinde de domeniu, cllientela, etc...
Astfel cand lucrezi cu firme e obligatoriu costumul (la barbati).... daca lucrezi cu pers. fizice... cred ca merg si blugii (daca nu arat f. ieftini) si costumul...
Io am vazut (ce-i drept, pe alte meleaguri) un avocat in pantaloni portocalii si adidasi verzi (da un verde tipator...!):)):))
Insa pe judecator nu l-a deranjat asta...
Consider ca e important ce stie un avocat, ce sfaturi iti poate da, cit de mult te poate ajuta si nu neaparat cum e imbracat, in instanta intra cu roba pe el... Altfel ajungem sa ne intereseze doar aspectul fizic al avocatului... Se poate ca cel in blugi sa fie mult mai practic decit cel toata ziua la costum... Conteaza si tinuta dar nu la modul exclusiv.
:)
Depinde de ceea ce vrea sa vada clientul ....un avocat imbracat in costum sau un avocat imbracat in blugi.
Posibil in mintea unui client sa fie vreo idee de genul ..ce fel de avocat este si asta in blugi ;)
Nu haina il face pe om , ci omul face haina.
Mda, sigur haina nu face pe om, dar... sunt muuuuuulti care se uita mai intai la haine. Cum ramane cu faptul ca prima impresie conteaza?

:offtopic:Ca o paranteza la topic, am vazut destui judecatori care faceau observatie justiabililor ca nu sunt imbracati potrivit pentru sala de judecata.

JH a scris:

Insa pe judecator nu l-a deranjat asta...

Cand reprezinti o persoana, si esti in sala de judecata mi s-ar parea normal sa fii imbracat elegant(adica costum) si peste roba, pentru ca nu te duci la balci. Tine si de persoana respectiva. E de bun simt sa te prezinti imbracat adecvat in sala de judecata. Foarte bine ca le atrage atentia judecatorul... Orice blugi ai avea pe tine, toti par ieftini in sala de judecata!

Alte discuții în legătură

Roba - accesoriu facultativ sau obligatoriu ? ContSters119945 ContSters119945 Sa raspund la intrebarea din titlul acestui subiect, obligatoriu in mod clar! Am cunoscut multi avocati cu experienta care, practic, refuzau sa poarte robele ... (vezi toată discuția)
Bacalaureat tinuta budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna ziua!Examenul de bacalaureat cere prin lege tinuta obligatorie astfel examinatorii fiind indreptatiti sa excluda din examen elevi imbracati neadecvat sau ... (vezi toată discuția)
Roba avocat lori2007 lori2007 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)