avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic la copil si nu are nici locuinta nici servici.si nu a mai vrut sa revina la domicililul conjugal.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:12, 16 Ianuarie 2011
Solicitati in instanta custodia copilului si dovediti si cu martori ca mama a parasit domiciliul conjugal si nu se mai intereseaza de copil.
Faptul ca a plecat la munca in strainatate nu este un motiv bun, pentru ca ea poate sa spuna ca a plecat pentru a aduce bani in casa.
Cati ani are copilul?
Daca are peste 10 ani, va fi intrebat de instanta cu cine vrea sa ramana.
Oricum, se va face o ancheta sociala, pentru a se vedea care parinte are conditii mai bune pentru cresterea copilului.
Daca situatia actuala este cea descrisa, minorul fiind in ingrijirea exclusiva a dvs. aveti toate sansele.. va trebuiesc martori, ancheta sociala pe care instanta o va dispune. Poate sotia nu se va opune... mai ales ca este afara si nici nu a mai participat la cheltuielile pentru minor.
in strainatate am fost impreuna dar ea a plecat cu alt barbat eu revenind in tara cu fetita mea,am initiat actiunea de divort in anul trecut dar ne am impacat in instanta dar ea a plecat din nou si acum vrea din nou divortul.mentionez ca copilul are 2 ani si este crescut de mine si sora mea de la 13 luni,timp in care sotia mea a venit doar 2 ori la fata dar nu a stat mai mult de 10 zile.va multimesc
va multumesc pentru raspuns este o mare usurare sa stiu ca am sansele sa imi pastrez copilul.
Introduceti o actiune de incredintare a minorului, din care sa reiasa ca sunteti despartit, de catre mama copilului, in fapt, plus obligarea acesteia la plata pensiei de intretinere.Procesul dureaza mai putin decat in cazul unnui divort. Apoi, dupa finalizarea procesului, puteti introduce si actiune de divort.

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Divort gabymiha gabymiha Sotia mea a fugit cu amantul ei si a luat-o si pe fiica mea cu ea. Locuiesc acum cu totii la doar cateva case de fostul nostru domociliu conjugal. In plus ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)