avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic la copil si nu are nici locuinta nici servici.si nu a mai vrut sa revina la domicililul conjugal.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:12, 16 Ianuarie 2011
Depuneti actiunea de divort, iar in cadrul acesteia solicitati incredintarea minorei spre crestere si educare si stabilirea unei pensii in favoarea acesteia.
Pentru capatul de cerere accesoriu privind incredintarea minorei va fi necesar sa probati mai multe aspecte printre care:
- atitudinea mamei fata de minora inainte si dupa despartirea in fapt a sotilor ,
-faptul ca minora este crescuta de dvs.de mai bine de un an, interval in care mama a venit sa o vada doar 10 zile,
-atasamentul dvs. fata de minora si invers,
-conditiile de crestere si educare pe care puteti sa le oferiti acesteia in comparatie cu cele pe care le poate oferi mama minorei.
Pentru cele mai sus aratate, este nevoie sa administrati proba cu inscrisuri, martori ( care pot fi si rude, deci si sora dvs. poate fi martora), interogatoriul mamei pe capatul de cerere privind incredintare, ancheta sociala.
In privina incredintarii minorei inainte de divort, aceasta poate fi promovata si obtinuta doar pe cale unei ordonante presedintiale, caz in care se poate lua de catre instanta aceata masura, doar daca sunt indeplinite conditiile prev de art 581 c.proc.civ. si aceasta ca o masura provizorie pana la solutionarea actiunii de divort.
[ link extern ]
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Divort gabymiha gabymiha Sotia mea a fugit cu amantul ei si a luat-o si pe fiica mea cu ea. Locuiesc acum cu totii la doar cateva case de fostul nostru domociliu conjugal. In plus ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)