avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sotia mea a fugit cu amantul ei si a luat-o si pe fiica mea cu ea. Locuiesc acum cu totii la doar cateva case de fostul nostru domociliu conjugal. In plus sotia a plecat cu tot ce a gasit prin casa, haine, vase de bucatarie, etc....spune ca nu vrea sa se mai intoarca. As vrea sa divortez si nu stiu ce ar trebui sa fac s-am castig copilul inapoi. Va rog sa ma ajutati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:01, 7 Iulie 2010
Ce varsta are fiica dvs.?
Aveti posibilitatea ca in cadrul actiunii de divort sa solicitati incredintarea minorei spre crestere si educare urmand sa administrati probe din care sa rezulte ca este in interesul minorei ca aceasta sa va fie incredintata si ca puteti oferi acesteia conditii optime de crestere si educare.
Criteriile avute de instanta la incredintarea minorilor sunt: diverse: varsta minorului, posibilitatile materiale ale parintilor, posibilitatile de dezvoltare fizica, morala si intelectuala pe care copilul le poate gasi la unul dintre parinti, comportarea parintilor fata de copil inainte de divort, afectiunea dintre parinte si copil si invers, situatia locativa a parintilor etc.
Probe:- inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul paratei pe capatul de cerere privind incredintarea minorului.
Daca minora a implinit varsta de 10 ani va fi ascultata cu privirea la optiunea sa privind incredintarea.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
faceti cerere de divort si cereti incredintarea minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)
Divorþ violeta23 violeta23 Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)