Cu privire la obiectia de constiinta..punctul D-voastra de vedere coincide cu al meu si cu cel al tuturor celor ce stiu ce inseamna....In ceea ce priviste sinuciderea...aveti dreptate, in sensul ”sa nu iei ceea ce nu poti da”....Dumnezeu ne-a dat viata si tot El si numai El are dreptul sa ne-o ia....Crima nu intra oricum in discutie..Poti sa dispui doar de propria persoana...Poate sensul este si de a putea refuza un tratament...din considerente religioase (secte...etc) sau din refuzul de a continua degradat, suferind peste masura...Eutanasia?......Da, recunosc, am impins special discutia pana la extrem: sinuciderea....Chiar imi cer scuze. O noapte buna..
Stop!
Discutia a deviat incepand cu nadie.
raspunsul Dlui eclair est foarte bun
nu m-am gandit la : ''dreptul la inviolabilitatea persoanei''
din constitutie am gasit :
ARTICOLUL 52
Dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica (1) Persoana vatamata
intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de o autoritate publica,
printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a
unei cereri, este indreptatita sa obtina recunoasterea dreptului pretins
sau a interesului legitim, anularea actului si repararea pagubei. (2)
Conditiile si limitele exercitarii acestui drept se stabilesc prin lege
organica. (3) Statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate
prin erorile judiciare. Raspunderea statului este stabilita in conditiile
legii si nu inlatura raspunderea magistratilor care si-au exercitat functia
cu rea-credinta sau grava neglijenta.
ARTICOLUL 53
Restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati (1) Exercitiul
unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si
numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale,
a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor
cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor
unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit
de grav. (2) Restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara
intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu
situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si
fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii.
si atunci nu se pote spune ca se restrang drepturi pentru motivul ca situatia incendiului nu se incadreaza la articolul 53
OK !!!
referitor la fraza : nimeni nu va poate sili sa va inscrieti intr-un serviciu privat de pompieri
perfect adevarat, este prevazut ca inscrierea se face pe baza de voluntariat ... rezolvat nu sunt voluntari DAR vedeti dumneavostra legile prevad :
- obligatia de a intervenii pentru stingerea incendiului
- obligatia angajatorului de a organiza interventia pentru stingerea incendiului
- avizul PSI se acorda cu conditia organizarii interventiei petru stingerea incendiului
si .... mai gasesc cateva chestiii din acestea
EU caut cu ajutorul dumneavoastra solutia de a contracara pretentiile pompierului.
jocul este urmatorul:
1. el cere verbal
2. daca nu combat apare ca masura
3. daca apare ca masura , dar nu o pot aplica pt ca pun oamenii in pericol, primesc amenda
ideea este ca am nevoie de argumente juridice care sa - i dea de inteles va voi contesta masura dispusa, astfel incat el sa renunte la ea
totul este sa nu ajung sa savarseasca abuzul si sa fim nevoiti sa ne adresam instantei, fie ca si persoane fizice fie ca si pers. juridice
MULTUMESC PENTRU IDEEA DATA SI AM TRECUT-O IN ARGUMENTATIE
nu am primit raspuns cu privire la citatul:
''Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi ''- din constitutie, daca il pot invoca in scopul prezentat mai sus.
Iaşi: Tânăra care a murit carbonizată în incendiul din Campusul Tudor Vladimirescu şi-a dat viaţa pentru o necunoscută (UPDATE VIDEO)
• Vasilica Costîn, Mirela Cimpoi, Cosmin Turcu
• 7186 afişări
• Vineri 21 ian 2011
Florinela Sorina Ferari, tânăra de 21 de ani care a decedat aseară în incendiul produs la barul din Tudor Vladimirescu, era o simplă trecătoare prin zonă. Când a observat flăcările care ieşeau din bar, tânăra nu a stat pe gânduri şi a sărit în ajutorul angajatei Alexandra Chelaru.
Oare intamplator am ridicat aceasta problema ??
Fata a intervenit din proprie initiativa, si e o eroina; MOARTA , care a lasat in urma o familie indoliata iar daca era mama lasa si copii fara mama.
Cum ar fi fost sa primeasca dispozitie sa intervina pentru limitarea si stingerea incendiului ?
Eu instruiesc angajatii astfel:
au 2 obligatiipe PSI: sa nunte incendiul si
sa intervina in masura in care nu isi pun viata si sanatatea in pericol
AU un singur DREPT: Sa NU isi puna viata si sanatatea in pericol.
Totul este logic dar eu caut TEMEIUL LEGAL OPOZABIL oricarei dispozitii sau masuri contrare dreptului la vata, si protejarea sanatatii.
Am temeiul din L319/06 si HG1425/06 dar astea sunt din domeniul SSM si nu PSI.
MAI INTRA CINEVA PE FORUM ???
PROBLEMA ESTE FOARTE REALA SI EU NU MA JOC CU ASTA .... ai vazut cat este de reala ????
Imi cer scuze de la persoanele pe care am indraznit sa le invit la discutie, si de la acele persoane pe care nu am reusit sa le invit pentru ca nu am avut posibilitatea fizica (am ales si eu cateva nume dupa cum m-am descurcat sa le aflu de pe sit).
Multumesc pentru ajutor.