avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum se acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum se acces

Buna seara
Parinti unchiului meu a murit si in urama au lasat un teren de 2500mp cu titlu de proprietate pe care unchiul meu si un cumnat de-al lui urmau sa-l imparta.Inainte de a imparti averea,cumnatul unchiului meu a donat 1000mp din acea suprafata celor care aveau deja construita o casa pe acel teren,dar care nu aveau ce cauta acolo(comunistii le-au dat casa dar fara a le da acte).In 2008 unchiul meu a intentat proces de partaj judiciar,in urma caruia s-a impartit doar diferenta de 1500mp.In titlul de proprietate se vede cum cineva a modificat cifra 2500 cu 1500.Intrebarea mea este daca unchiul meu poate revendica suprafata care a fost cedata de catre cumnatul lui din moment ce nu a avut cunostinta de donatie si nici nu este de acord,si ce acte ii sunt necesare pentru ca majoritatea actelor sunt la cumnatul lui care refuza sa-i dea macar copii? De unde poate lua copii ale actelor orginale de dinainte de partaj?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: qeruta , utilizator 23:52, 16 Ianuarie 2011
Terenul este înscris în cartea funciară ?

Donaţia celor 1000 de metri în ce formă s-a făcut (scris, verbal, la notar etc.) ?
In 1994 s-a incheiat un proces verbal de punere in posesie a surorii unchiului meu,mostenitoarea de drept a jumatate din toata averea(care cuprinde mai multe terenuri),pe spatele caruia s-a scris(probabil de catre cei care au completat procesul verbal):
"1.CONCLUZII:
Din suprafata de 0,2462ha a proprietarului Talea Gh Stefan a fost pus in posesie Vaduva M Ilie cu suprafata de 0,1ha,acesta avand casa construita ,cu acordul proprietarului."
Precizez ca:
-Talea Gh Stefan este tatal unchiului meu si la acea data era decedat.
- Vaduva M Ilie este cel care avea terenul primit de la comunisti,dar care nu are vre un act care sa-l numeasca proprietar pe vre un teren,la data incheierii actului era deasemenea decedat,iar cel ce ocupa suprafata in prezent este fiul fiului vitreg al lui Vaduva si nici el nu are succesiune dupa Vaduva.
- Partajul judiciar prin care pamanturile s-au impartit intre unchiul meu si sora acestuia s-a incheiat in 2008.
Avea dreptul sora unchiului meu sa cedeze pamantul fara acordul acestuia sau fara ca partajul sa se fi pronuntat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere mostenire io_Aky io_Aky Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si sper ca am postat la sectiunea corecta, si ma adresez cui trebuie. Nici nu stiu de unde sa incep povestea mea, ca ... (vezi toată discuția)
Donatie cu probleme Ariahna Ariahna Buna seara,am si eu o intrebare. Dupa moartea bunicului meu, casa acestuia ar fi trebuit impartita in trei....sora mea,eu si unchiul nostru. Bunicul a avut ... (vezi toată discuția)
Nr. mostenitori / retrocedare teren cf legea 10 alpha_aquilla alpha_aquilla O sa caut sa fiu succint si pentru usurinta expunerii, voi da cateva nume generice. In speta, este vorba despre un dosar de retrocedare, intrebarea fiind cat ... (vezi toată discuția)