avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Copiii - bataia de joc a guvernantilor
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Copiii - bataia de joc a guvernantilor

am citit undeva ca in franta alocatia pentru un copil este de 600 euro.la noi e de 10 euro.pana acu s-au mai dat si 50 lei ca alocatie complementara pt un copil.dar dinstinsii nostrii ministrii si parlamentari sau gandit ca,copii din romania nu merita sa aiba un nivel de trai ca in tarile europene si au taiato.as vrea sa ii intreb si eu de ce se mira ca am ajuns bataia de joc a frantei,daca ei insisi isi bat joc nu numai de bugetari,dar si de copii taind di salarii si alocatii in timp ce ei isi aloca bugete din ce in ce mai mari?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:52, 21 Iulie 2011
In alte tari alocatia poate ajunge pana 25% din salar , iar la noi le scoatem ochii cu 5-6 % din salariul minim pe economie .
Nu e de mirare ca aceasta alocatie contribuie la abandonul scolar mai ales la sate .
Sunt 100% de acord cu dumneavoastră insa problema este simpla: in timp ce in Franța sau in alte state dezvoltate exista o economie bazată pe principii sănătoase si care produce ( este cunoscut nationalismul francezilor care își cumpara propriile produse pentru a incuraja producția si dezvoltarea economica) , la noi, in România , in afara de taieri salariale, de pensii si de alte indemnizatii, alte măsuri cu adevărat menite sa incurajeze si sa pună in functiune motorul numit industrie si , implicit , economia, nu am văzut!!! Ori daca scazi salariile si pensiile este clar ca oamenii vor cheltui mai putini bani ( neavând de unde sa pună diferenta scăzută ) , se vor consuma mai putine produse, va scădea producția , vor fi concedieri masive fiindcă firmele nu vor mai avea nevoie de atatia angajați si, deci, va fi scădere Economica si nu creștere! In primul rând trebuie stimulata industria românească, producția autohtonă de orice fel ( bineinteles de produse legale nu de plante etnobtanice) !!! Iar acest lucru trebuie făcut prin măsuri protectioniste împotriva importurilor masive de mizerii din diverse state ( au făcut foarte multe tari acest lucru - a se vedea Turcia care a interzis importurile din China si care este acum tara cu cea mai mare creștere Economica de pe glob) , prin măsuri menite sa incurajeze micii manufacturieri si producători romani , dar si marii industriasi romani , prin măsuri concrete si nu barbologie ieftină fără efecte reale! Incurajarea industriei si a producției va genera automat creștere de locuri de munca , va genera plus producție si implicit taxe la stat!
Bineinteles ca in conditiile actualei situații economice a României o scădere de salarii si pensii era absolut necesară fiindcă altfel am fi ajuns la un mare impas economic, insa aceste scăderi ,neinsotite de măsuri fiscale si măsuri de incurajare a producției si dezvoltare Economica reala , nu vor însemna absolut nimic! Vor fi fost luate degeaba si nu vor fi decât amânat o si mai mare cădere Economica sau o mentinere in derivă , ca stat consumator si importator de diverse bunuri produse in alte tari ( tari care se dezvolta pe spatele nostru in timp ce noi saracim incontinuu).
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inflatia/pib dates.raluca dates.raluca Buna ziua, nicioadata nu am inteles ce inseamna inflatia si PIB-ul. Imi poate explica cineva pe sleau fara termenii si definitii cu caracter economic? ... (vezi toată discuția)
Ce ne asteapta prin ue? costello costello In opinia mea intrarea in UE este privita de multi romani intr-o maniera idealista.Afirmatiile intilnite in mass-media ,conform carora aderarea Rominiei este ... (vezi toată discuția)
E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)