avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs in interesul legii - revendicare vs. legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs in interesul legii - revendicare vs. legea 10

Astazi ICCJ ar fi trebuit sa solutioneze recursul in interesul legii privind admisibilitatea actiunii in revendicare pe drept comun dupa intrarea in vigoare a Legii 10/2001. Stie cineva daca/in ce fel s-au pronuntat?
stie cineva ce s-a intamplat azi cu RIL - ul? si n-ar mai fi posibila nici o actiune pe comparare de titluri?
A fost admis, acum sa vedem si textul, cand or binevoi stimabilii....
Am citit articolul din Jurnal. Au sucit-o rau "stimabilii". De unde se cerea inadmisibilitatea, acum citesc ca s-au facut precizari si rezultatul e " o lista de prioritati". Nu e alb nu e negru nici macar gri. Au lasat pe judecatori sa aplice legea. Vezi Doamne ei nu se baga in gradina legiuitorului. Pai daca era in interesul legii trebuiau sa clarifice ap;icarea legii.
Dar sa asteptam textul si sa vedem cam ce argumentatii se aduc acestor prioritati; de parca am fi intr-o intersectie nesemaforizata.
a aparut si minuta de la CSJ :

www.avocatnet.ro/content/art...

sa vedem si motivarea, poate scapam de ambiguitati

Alte discuții în legătură

Decizie iccj pe legea 1/2009? adrianadamian2009 adrianadamian2009 Stie cineva daca a aparut prima decizie a ICCJ invocand Legea 1/2009, privind inadmisibilitatea actiunilor in revendicare pe dreptul comun (art. 480 C.p.c.)? ... (vezi toată discuția)
Iccj s-a pronuntat in sfarsit CARMEN MARIANA AGACHE CARMEN MARIANA AGACHE Dragii mei am aflat azi ca ICCJ s-a pronuntat pe recursul in interesul legii declarat de procurorul general in sensul ca actiunea in revendicare este ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2009 cassy cassy legea 1/2009 este sau nu aplicabila actiunilor in revendicare in curs de solutionare ? rog si argumentarea raspunsului, presupunand ca va exista vreunul la ... (vezi toată discuția)