avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum pot sa-mi recuperez banii de la asigurari in cazul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum pot sa-mi recuperez banii de la asigurari in cazul politei de viata

Am incheiat o polita de viata la firma AIG (in prezent ALICO) acum 6-7 ani si la inceput mi s-a zis ca dupa 5 ani pot sa-mi recuperez banii depusi. Anul trecut cand am vrut sa ma retrag si sa-mi iau banii au zis ca nu mai pot.
Va rog sa ma ajutati dandu-mi niste sugestii cu privire la demersurile ce trebuiesc facute pentru a putea sa-mi recuperez banii depusi.
Cel mai recent răspuns: Alexandra Mamaliga , Consultant asigurari 01:03, 22 Ianuarie 2011
in primul rind analizati contractul de asigurare - in general politele de viata sunt produse f complexe si ar fi bine sa fiti ajutat de catre un avocat.
in mod sigur conditiile de retragere a banilor sunt prevazute in contract astfel incit este f important sa stiti ce prevede acesta.
toti zic asa, pacat ca nu sunt si dovezi in acest sens si ce ramane in urma "zicerii",e contractul in care scrie ca in cazul rascumpararii se retin cheltuielile generate de derularea contractului si altele, cheltuieli ce nu sunt detaliate nicaieri.
avand in vedere nr anilor in care ati cotizat, recuperati in jur de 50-55 %. daca ati duce acest contract pana la final, pe langa suma cotizata, primiti si ceva mai mult in plus
daca aveti puterea necesara, incercati o actiune in instanta alaturi de un avocat
Fiind o polita de viata parte de bani pe care ati dat se duce la un fond ne recuperabil. Citesc cu atentia. Eu am gresit la fel, cosniderand polite din Spania si necitandd bine liera mica (cu tot ca broker asa imi asigura)si n-am decat sa iti spun ca n-am gasit-o calea de solutia. Daca era polita de varsta, adica sa obtin doar o pensia la anumite varsta, rascumpararea este mai usoara, si intreaga. Dar citesc bine ca e sigur ca partea de asigurare este cu posibilitate de rascumparare, chiar o parte din ea. Poti si suspenda plata, cu niste plafon asigurat in caz de deces.
Dupa ce cititi cu atentie conditiile din polita mergeti la asigurator si incercati sa-i convingeti sa va dea un grafic de rascumparare a politei pt ca asa se da la politele de viata. Din acel grafic veti afla cat trebuie sa primiti daca vreti sa rascumparati polita respectiva.
De regula contractele de viata au o valoare de rascumparare daca se doreste iesirea din acest contract inainte de expirarea acestuia si de regula , dupa calcule actuariale se stabileste o suma , de regula mai mica care vi se cuvine. Consultantul care v-a spus ca dupa 5 va puteti lua banii...probabil s-a gandit la acea valoare de rascumparare

Alte discuții în legătură

Recuperare plata asigurare ALEXDANIA ALEXDANIA Am asigurare de viata la ALICO la care am platit timp de 5 ani iar termenul pentru recuperare este peste vreo 15 ani. Acum, daca ma retag recuperez cam ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare de viata pe motiv de modificare nume asigurator simona_77 simona_77 Buna ziua, Am incheiat anul trecut o asigurare cu AIG , in prezent ALICO si as dori sa stiu daca pot rezilia contractul cu recuperarea sumei depuse initial - ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita de asigurare de studii debut 18 ela76 ela76 In oct.2008 am facut o polita de asigurare de studii Debut 18 pentru baietelul meu care avea atunci 2 ani si ceva, urmand ca la 18 ani sa primeasca suma de ... (vezi toată discuția)