avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reziliere contract asigurare de viata pe motiv de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reziliere contract asigurare de viata pe motiv de modificare nume asigurator

Buna ziua,
Am incheiat anul trecut o asigurare cu AIG , in prezent ALICO si as dori sa stiu daca pot rezilia contractul cu recuperarea sumei depuse initial - aproximativ 2600 lei pe motiv de modificare identitate juridica. Am inteles ca si ALICO va fi vanduta anul acesta unui alt asigurator.
Am sunat la dumnealor si mi-au comunicat ca nu pot recupera banii depusi initial, deoarece contractul (incheiat cu AIG) stipula ca daca te retragi mai repede de 3 ani de zile pierzi toata suma depusa pana la acea data.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns (o solutie) cum mi-as putea recupera suma depusa initial.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Claudiu Stanculescu , Consultant asigurari 02:54, 1 Decembrie 2010
depinde ce clauze cuprinde contractul dumneavoastra
Trebuie citit cu atentie contractul si toate clauzele cuprinse in acesta.
In anexa la contractul de asigurare aveti un tabel privind rascumpararea politei si acolo apare suma pe care o puteti primi in caz de rasumparare in functie de vechimea politei Puneti cap la cap aceste date cu cele cuprinse in conditiile de asigurare si veti afla adevarul.
Va multumesc pentru sugestii, dar referitor la faptul ca asiguratorul si-a schimbat numele din AIG in ALICO, eu pot cere rezilierea chiar daca nu-mi apare in clauzele contractuale, pe motiv ca eu nu doresc ca o alta societate sa-mi gestioneze resursele.

Conform conditiilor de asigurare, orice modificare a contractului se face numai cu acordul scris al partilor.Daca nu aveti un astfel de document semnat cu noul asigurator, puteti solicita rezilierea si recuperarea banilor, vechiul angajament putand fi considerat nul.Daca ati semnat deja acceptul, asteptati urmatoarea schimbare de titular!!!

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recuperez banii de la asigurari in cazul politei de viata dana nistor dana nistor Am incheiat o polita de viata la firma AIG (in prezent ALICO) acum 6-7 ani si la inceput mi s-a zis ca dupa 5 ani pot sa-mi recuperez banii depusi. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita asigurere inainte de maturitate olf olf Buna ziua, Vreau sa-mi rascumpar o polita de asigurare de viata dupa 14 ani, deoarece nu sunt multumita de sumele acumulate pana acum si de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Recuperare plata asigurare ALEXDANIA ALEXDANIA Am asigurare de viata la ALICO la care am platit timp de 5 ani iar termenul pentru recuperare este peste vreo 15 ani. Acum, daca ma retag recuperez cam ... (vezi toată discuția)