avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Facturi si chitante - lipsa serie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Facturi si chitante - lipsa serie

Buna ziua.
Ce se paote intampla si care sunt sanctiunile daca pe o parte din facturile si chitantele emise s-a omis trecerea seriei, scriindu-se numai numarul?
Poate afecta acordarea cheltuielilor de judecata (e vb de actele emise de un cabinet de avocat)?
Se poate trece ulterior seria, cel putin in exemplarul "de casa", cu pixul?
Va rog sa ma ajutati, din graba am omis cate una, apoi tot mai multe? Sper ca nu poate avea urmari prea grave. #-o
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mimmyy , utilizator 09:57, 14 Noiembrie 2008
Multumesc pentru raspunsuri.
E vorba de chiatante si facturi care nu mai au nici serie nici numar trecut de la tipar.
Insa instanta nu a ridicat pana acum niciodata problema indicata de mine.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2008
plummy, utilizator
din cate stiu eu , tipizatele fiscale au disparut! Prin urmare fiecare firma isi poate emite propriile facturi chiar in banalul excel , respectand suma de prevederi din codu fiscal. nici macar stampilate si semnate nu mai e obligatoriu. Problema mea este ca, nou fiind in domeniu si auzid de facturile din excel, nu mi-am pus problema ca firma la care am facturat eu mai foloseste pana la epuizarea stocului , pt o factura de autofacturare lunara ( facturile de vzari le emite din soft) un facturier tipizat si inseriat din epoca primitiva. N-am stiut ca e inseriat , iar dupa ce am gresit factura , am anulat-o si am aruncat-o cu gandul sa o refac( ca si cand as fi refacut-o in excel ) . intrebarea care ma framanta este cat e de grav , iar daca e grav ce as putea sau ar trebui sa fac .
In cazul pierderii sau sustragerii de formulare financiar-contabile tiparite, cu regim intern de numerotare, se vor respecta prevederile art. 12 primul paragraf din Anexa nr. 1 B - Norme metodologice pentru intocmirea si utilizarea formularelor comune privind activitatea financiara si contabila la Hotararea Guvernului nr. 831/1997.

Totodata, avand in vedere ca, potrivit prevederilor Ordinului ministrului finantelor publice nr. 2226/2006, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, formularele financiar-contabile utilizate pentru determinarea veniturilor din activitatea de exploatare nu se mai afla sub regimul special de inseriere si numerotare asigurat de Compania Nationala "Imprimeria Nationala" SA, in cazul pierderii sau sustragerii acestor formulare, persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt obligate sa anunte Directia generala a finantelor publice judetene, iar in caza de infractiune, si organele de urmarire penala.

ghola a scris:

Totodata, avand in vedere ca, potrivit prevederilor Ordinului ministrului finantelor publice nr. 2226/2006, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, formularele financiar-contabile utilizate pentru determinarea veniturilor din activitatea de exploatare nu se mai afla sub regimul special de inseriere si numerotare asigurat de Compania Nationala "Imprimeria Nationala" SA, in cazul pierderii sau sustragerii acestor formulare, persoanele prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt obligate sa anunte Directia generala a finantelor publice judetene, iar in caza de infractiune, si organele de urmarire penala.

imi puteti spune va rog de unde citati mai exact ?
in ordinul 2226/2006 se precizeaza ca
Art. 8. - Prevederile referitoare la reconstituirea documentelor financiar-contabile, cuprinse in Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.850/2004 privind registrele si formularele financiar-contabile, nu sunt obligatorii si in cazul facturii. Reconstituirea facturii se efectueaza in conformitate cu prevederile Codului fiscal.
iar in normele codului fiscal 46 se precizeaza doar ca ...in caz de lipsa beneficiarul va solicita emitentului reemiterea si va preciza ca o inlocuieste p cea originala.

Multumesc Ioana pt. mesaj.problema este alta....clientul stie ca s-a omis data si nu vrea sa raspunda la tel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2008
mimmyy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara semnatura Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Mai nou, hypermarketul Real emite factura catre persoane juridice doar cu stampila, nu se mai trece CNP-ul si numele persoanei care o intocmeste ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala adrian bratu adrian bratu mai este obligatoriu sa se inscrie in factura fiscala numele si cnp al celui care a intocmit factura? mai este obligatorie inscrierea in cartusul date privind ... (vezi toată discuția)
Cum deduc? irinacosiba irinacosiba Buna seara! Am urmatoarea problema si va rog frumos sa ma ajutati: am inchiriat de la tatal meu o casa in care am facut un mic magazin. Cum procedez cu ... (vezi toată discuția)