avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general creante ce pot fi trecute pe pierdere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

creante ce pot fi trecute pe pierdere

Ce tip de document este necesar pt a putea fi trecute pe pierdere creantele ce nu mai pot fi recuperate?
Referat intocmit de jurist este suficient?
Ce anume trebuie sa verifice juristul sau ce documente trebuie sa aiba ca sa stea la baza intocmirii acelui referat (de ex. dc intervine prescriptia extinctiva se poate mentiona in referat ca in baza D.167/1958 s-au prescris si se pot trece pe pierdere?)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 22:00, 14 Mai 2009
Ce tip de societate este : SRL, SA, etc. ?
avn a scris:

Ce tip de societate este : SRL, SA, etc. ?


SA, dar ma intereseaza si pt SRL
Multumesc.
Documentele justificative pot fi : hotarari judecatoresti, referate sau procese verbale - care pot fi facute de jurist, credit manager, sef comp. contabililitate, cu conditia atasarii actelor ce au stat la baza intocmirii lor.
1. In cazul SA - documentul justificativ se prezinta spre aprobare CA.;
2. In cazul SRL, in functie de nr. de asociati, se prezinta spre aprobare asociatului unic sau AGA.
In cazul prezentat de tine (prescriere), trebuie intocmit doar un referat in care sa fie precizate prevederile legale aplicabile si datele de nastere si respectiv de stingere a dreptului.
Multumesc
Buna ziua! Sunt si eu interesata de acest subiect in sensul ca societatea la care lucrez -service auto - are relatii contractuale cu societati de asigurare care, in cazul decontarii dosarelor de dauna auto (autovehicule reparate in service), desi primesc devize antecalcul si factura finala din partea firmei noastre (in baza unui accept de plata al asiguratorului) , uneori achita mai putin decat valoarea facturata. Noi am ajuns la concluzia ca este un exces de zel din partea agentilor de asigurare , PE BANII NOSTRI. Diferentele nu sunt mari , insa exista. In plus, nu avem voie sa recuperam diferenta de plata de la clientul asigurat. Cum pot trece pe pierdere in mod legal aceste creante care nu mai pot fi recuperate? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)
Se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti? ioanaep ioanaep se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti daca clientul nostru a intrat in faliment in urma cu 2 ani? dar daca creantele sunt mai vechi de ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva, fiindca debitul nu-l mai pot recupera alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Am un client care nu mai plateste, a fost dizolvat de finante, si apoi radiat din reg. com. (asa apare acum). Eu am un debit de vreo 200 de mil. ... (vezi toată discuția)