avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment...

Buna,

vreau sa va intreb, daca am un contract cu un mall, unde am un magazin, daca vreau sa inchid magazinul cu mult inainte de termenul inscris in contract, daca anunt falimentul contractul se anuleaza in totalitate, nu?
Si pot pastra mobilierul, calculatorul etc. ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 11:26, 11 Aprilie 2008
Studiati, in prealabil, contractul de inchiriere si vedeti daca nu exista o clauza de reziliere unilaterala a contractului.
Merge mai rapid asa.
Nu se anuleaza, nulitatea e altceva si presupune o cauza existenta la momentul incheierii actului. Ce doresti tu din cate vad e incetarea contractului. Daca societatea intra in faliment si se lichideaza - da, inceteaza toate raporturile juridice in care a intrat. Depinde foarte mult de contract daca se mai datoreaza penalitati sau nu (in caz ca sunt prevazute pentru reziliere inainte de termen), pana la urma falimentul se datoreaza culpei societatii.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
Deci daca intru in faliment pot sa pastrez mobilierul si marfa daca am facturi neachitate, sau se pun sub sechestru?
Nu exista raspuns clar la intrebarea asta, depinde de situatie. Un lucru insa pot sa-ti spun: daca dispui ca administrator de bunuri dupa declararea insolventei, iar creditorii nu isi pot realiza creantele, s-ar putea s-o incurci rau!
eriklud a scris:

Deci daca intru in faliment pot sa pastrez mobilierul si marfa daca am facturi neachitate, sau se pun sub sechestru?

Exista o solutie legala. Intreaba-ti contabilul!;)

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Am un debitor, carenu mai vrea sa plateasca marfa cumparata de la noi. A inchis magazinul, si a disparut. Am bilet la ordin investit, dar mi-e ... (vezi toată discuția)
Datorii din tva ionangelica ionangelica Sotul meu este intreprindere individuala; in urma unui control de la fisc i-a calculat de plata TVA -17000lei , impozit 7000lei si mai are si la sanatate ... (vezi toată discuția)
Faliment firma hingheru hingheru Am o firma X si detin un magazin (cladirea este pusa gaj la banca ) am facut o noua firma(alt actionar,eu nu apar in firma) pe firma X am credite la ... (vezi toată discuția)