avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractul individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractul individual de munca

Buna seara,
am un contract pe perioada determinata cu doua prelungiri (acte aditionale),as dori sa stiu cand va expira si cea de-a doua prelungire compania va putea sa imi mai faca o prelungire sau este nevoita sa-mi faca un contract nedeterminat?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: smacicas , utilizator 21:23, 18 Ianuarie 2011
Codul muncii
CODUL MUNCII: CAPITOLUL VI
Contractul individual de munca pe durata determinata


Art. 80. - (1) Prin derogare de la regula prevazuta la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, in cazurile si in conditiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de munca pe durata determinata.

(2) Contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie.

(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82 si de cel mult doua ori consecutiv.

(4) Intre aceleasi parti se pot incheia cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata succesiv, dar numai inauntrul termenului prevazut la art. 82.

(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata, incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive. (Legea nr. 371/2005)
smacicas a scris:

Buna seara,
am un contract pe perioada determinata cu doua prelungiri (acte aditionale),as dori sa stiu cand va expira si cea de-a doua prelungire compania va putea sa imi mai faca o prelungire sau este nevoita sa-mi faca un contract nedeterminat?
Multumesc anticipat.



Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, dar numai inauntrul termenului de 24 de luni si de cel mult doua ori consecutiv.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema incadrare Vioreld Vioreld Buna ziua. Am avut angajat pana la inceputul anului un salariat, pe durata determinata astfel: - contract pe o luna 01.11.2009 - 01.12.2009 - prelungire 1 ... (vezi toată discuția)
Contract durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Am un angajat la care ii expira contractul pe durata determinata de 24 luni. Ca sa nu-l angajez pe durata nedeterminata, pentru ca nu stiu ce se ... (vezi toată discuția)
Contract de munca oviiul oviiul La un angajat cu contract de munca pe perioada determinata ,s-a intocmit 2 acte aditionale de prelungire a duratei contractului dupa care salariatul s-a ... (vezi toată discuția)