avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Functionarea firmei in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Functionarea firmei in bloc

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. Unul dintre proprietari a inchiriat apartamentul unei firme, ca punct de lucru, in urma cu 5 ani, avand acordul asociatiei, in care era specificata perioada iunie 2005-decembrie 2010.
In noiembrie 2010, proprietarul a prelungit contractul de inchiriere firmei, iar aceasta a inscris continuarea desfasurarii activitatii pentru inca 5 ani, la Registrul comertului, fara a mai solicita acordul asociatiei de proprietari.
As vrea sa stiu daca prelungirea activitatii firmei, in aceste conditii, este legala.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:13, 18 Ianuarie 2011
Dv., ca presedinte al asociatiei si ca reprezentant al proprietarilor, nu numai ca aveti dreptul, dar aveti obligatia de a soma si reclama proprietarul cu pricina sa intre in legalitate, adica sa obtina acest aviz al asociatiei pentru continuarea activitatii punctului de lucru in apartamentul lui, aviz pe care dv. nu i-l mai dati din cauza deranjului pe care il provoaca vecinului de dedesupt.

Totusi este un bloc de locuinte, nu o cladire de birouri si diverse puncte de lucru.....!
Va multumesc ff.mult.

Vecinul afectat, pe verticala, NU a facut o plangere (motivatia) in scris la asociate, in care sa consemneze faptul ca activitatea firmei il deranjeaza. Mi-a comunicat numai ca nu este de acord cu prelungirea acordului, dar nu mi-a inaintat o cerere in scris. In aceste conditii nici eu nu pot sa motivez o plangere la Registul comertului.

Trebuie (este preferabil) sa astept o plangere scrisa adresata asociatiei si in baza ei sa ma adresez la Registrul comertului?
Nu neaparat, dar ar fi buna o asemenea reclamatie scrisa din partea vecinului!
Dv. ca presedinte al asociatiei nu trebuie sa va motivati neaparat refuzul de a aviza activitatea punctului de lucru, doar daca ati accepta o negociere, altfel puteti sa refuzati si basta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru sc Daniel2Fast Daniel2Fast Buna seara, Am o mare nelamurire. Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara ... (vezi toată discuția)
Firma fara a obtine aprobarea asoc de proprietari doinailiescu doinailiescu Buna ziua As dori sa aflu ce masuri se pot lua impotriva unui proprietar sau a firmei careia acesta i-a inchiriat un apartament. Proprietarul nu locuieste in ... (vezi toată discuția)