avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea judecatoreasca

am fost condamnat in ''98 la 7 ani inchisoare,am executat pina in 2003 luna iulie,cind am fost pus in libertate conditionat pentru buna purtare! cind pot depune cererea pentru reabilitare judecatoareasca?:(..astept asta de atitia ani si parca nu mai trece,oriunde merg ..oriunde vreau sa pun si eu un cv sa lucrez...ma lovesc de problema cazierului,cind sunt si eu ales dintre candidati ..imi cere cazierul...inebunesc! cit oare no sa mai fiu privit oare ca o paria a societatii! romania si legile ei! am fost condamant odata, am executat ,k...dar dc oare trebuie sa mai fiu odata condamant si dupa ce ies din inchisoare, dupa ce mi-am ispasit pedeapsa?...oare dc!? poate imi raspunde si mie cineva la intrebarea cu reabilitarea! va multumesc!:(
Cam prin 2013-2014 puteti face reabilitarea. Asa cum a spus @olimpia_ilie.
Trebuie sa calculati exact de la data cand s-ar fi considerat executata pedeapsa
multumesc in primul rind pentru raspunsurile primite. deci eu am fost arestat in ''98 decembrie.dupa aprox un an am primit condamnarea, de 7 ani! am fost eliberat conditionat in iulie ''03.deci din pedeapsa am executat 4,8 ani.mi-a mai ramas un rest de 2,4 ani.pedeapsa daca nu as fi fost eliberat conditionat ar fi expirat in 2005 decembrie.deci dupa cite inteleg..eu nu trebuie sa calculez de la data de cind m-am eliberat conditionat...07-2003???..si sa numar 8 ani jumatate??...printre altele sa inteleg ca perioada calcularii perioadei incepe de fapt din 2005, cind de fapt sa terminat condamnarea totala??? doamne fereste!
...oare asa o fi???:(:(:(:(:(:(:( printre altele mai am de asteptat inca aproape 3 ani? pffff romania...trezeste-te! speranta..si tutun!
Da, termenul incepe sa curga din 2005, cand pedeapsa se considera executata efectiv, ati primit o condamnare destul de grea de aceea termenul este de 8 ani jumatate.
Conform art.135 lit b c,pen,de la adata la care ar fi trebuit sa terminati pedeapsa in integralitatea sa,se adauga 5 ani prevazuti de lege +3,6 ani(jumatatea pedepsei care v-a fost aplicata)=8,6 ani
Termenul de reabilitare este de 8 ani si 6 luni si se calculeaza de la data cand se considera executata pedeapsa ( decembrie 2005), nu de la data liberarii condiţionate. Cerea de reabilitare poate fi formulata dupa iunie 2013. Oricum mai trebuie indeplinite si alte condiţii:sa nu fi suferit o condamnare in acest termen, sa aveti o buna conduita, eventual un loc de munca, sa achitati cheltuielile judiciare catre stat si despagubirile civile.

Alte discuții în legătură

Cand pot depune cerere pentru reabilitarea judecatoreasca? ContSters94352 ContSters94352 am fost condamnat in \'\'98 la 7 ani inchisoare,am executat pina in 2003 luna iulie,cind am fost pus in libertate conditionat pentru buna purtare! cind pot ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier narcis78 narcis78 in anul 2000 am avut niste probleme..3 dosare de fapt. 1 conducere fara permis si 2 furturi .dupa ce am fost condamnat sa facut contopirea pedepsei si am ramas ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier bogdan515151 bogdan515151 As vrea sa stiu daca am ispasit o pedeapsa de 5 ani si 6 luni ,am fost eliberat din penitenciar conditionat dupa 3 ani si 8 luni pe data de 25 mai 2011 cand ... (vezi toată discuția)