avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... stimulente
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

stimulente

as dori sa stiu interpretarea unui articol din OG.92/2003 privind Codul de procedura fiscala.
4) Ministerul Economiei ”i Finan–elor ”i unit„–ile administrativ-teritoriale constituie lunar fonduri pentru acordarea de stimulente personalului din aparatul propriu al Ministerului Economiei ”i Finan–elor ”i al Agen–iei Na–ionale de Administrare Fiscal„ ”i din unit„–ile subordonate, respectiv compartimentelor de specialitate cu atribu–ii Œn administrarea crean–elor fiscale locale, dup„ caz, prin re–inerea unei cote de 15% din:
a) sumele reprezentƒnd valoarea crean–elor fiscale stinse prin executare silit„, potrivit prevederilor prezentului cod;
b) sumele Œncasate Œn cadrul procedurii insolven–ei;
c) sumele reprezentƒnd impozite, taxe ”i contribu–ii stabilite suplimentar ca urmare a inspec–iei fiscale, stinse prin Œncasare sau compensare;
d) sumele reprezentƒnd obliga–ii fiscale accesorii stabilite de organele fiscale, stinse prin Œncasare sau compensare;
e) sumele reprezentƒnd valoarea amenzilor stinse prin Œncasare sau compens
Dilema mea este urmatoarea:institutia in care lucrez are un compartiment buget,finante colectare venituri,executare,resurse umane unde angajatii au atributii numai de executare,sau resurse umane,numai evidenta cheltuielilor.Fiecare cu patratica lui.Prevederea legala enuntata mai sus da dreptul sa constituim un fond de stimulente din executari silite si au dreptul sa-l ia cei din compartimentul cu atributii in administrarea creantelor fiscale.Insa avand in vedere ca din compartimentul nostru fac parte si persoane care nu se ocupa de administrarea creantelor fiscale,mi se pare normal sa aiba acest drept doar acei care conform fiselor postului au atributiile enuntate mai sus.
Ca la noi la nimeni... noi muncim iar cei care se ocupa exclusiv de cheltuieli,sau resurse au luat si ei bani!E normal?
Cel mai recent răspuns: tatila , utilizator 14:47, 30 Noiembrie 2011
Asta asa este la noi in Romania unu munceste si altul primeste.
multumeeesc!
voiam o interpretare stricta a legii
Legea nu prevede categoriile de personal carora li se cuvin stimulente. Categoriile de personal, cuantumurile stimulentelor si conditiile de acordare se stabilesc, prin actul administrativ al ordonatorului principal de credite, cu incadrarea in suma respectiva.

unde scrie?Ca totusi cred ca e clar cel putin pt mine ""cu atributii in admnistrarea creantelor fiscale
nu?Ce zici?
alte interpretari?

Alte discuții în legătură

Pentru consilierii juridici din primarii - stimulente acordate conf. art. 227 din codul de pr. fiscala m_irina m_irina Personalului cu atributii in administrarea creantelor fiscale locale, conf. art. 227 din C. de Porc. fiscala, li se acorda stimulente. Conf alin. 6 al art. ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale. aleko27 aleko27 Conform legislatie in vigoare ma poate ajuta cineva cu o nominalizare concreta a urmatoarei expresii: \\"compartimente de specialitate cu atribuţii în ... (vezi toată discuția)