avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei militare

Colonel a sistemului penitenciar la pensie din R.Moldova,care din anul-2007 sunt stabilit cu traiul si pensiea in Romania.Dupa recalculare,pensia a fost redusa mai mult de 50%.Ce acte financiare si de unde(R.moldova s-au Romania) pot fi prezentate pentru recalcularea pensiei? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 02:06, 21 Ianuarie 2011
Din Republica Moldova,pentru a va calcula corespunzator anii de stagiu . De acolo ati iesit la pensie sau ati mai lucrat si in Romania? In acest caz va trebuiesc documente si de aici.

Eu ,pentru mama mea am completat doua formulare pe care le-am ridicat de la Centrul Militar ,in care am mentionat anii de stagiu efectuati de tatal meu,lui ii lipseau aproape 14 ani din evidenta lor. Am completat si formularul lor de sesizare,dar am facut si o contestatie in numele mamei mele ,pe care am depus-o impreuna cu formularele lor,copie dupa C.I. si copie dupa livretul militar.
A primit raspuns si i s-a recalculat si pensia.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul pensiei militare din r. moldova in romania Dorel1965 Dorel1965 Bună ziua. Sunt cetăţean român cu domiciliul în străinătate-Rep. Moldova şi am devenit pensionar militar în R. Moldova. În continuare aşi dori să ... (vezi toată discuția)
Am pierdut livretul militar nearadel nearadel in prag de pensionare am nevoie si de livretul militar .L-am pierdut in conditii pe care nu le amintesc com pot intra in posesia unui duplicat ,sau un ... (vezi toată discuția)
Aplicare coeficient spor vechime luând in considerare studiile superioare si serviciul militar pt pensie limita de virsta 1dragon6 1dragon6 Am urmat la zi institutul politehnic Bucuresti intre 1977 si 1982 (cinci ani ingineri zi), si la un an dupa ce am inceput sa lucrez am efectuat stagiul militar ... (vezi toată discuția)