avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trafic carti de credit fff urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trafic carti de credit fff urgent

daca o persoana este acuzata de frauda de carti de credit si este momentan in arest in polonia unde este tratat groaznic (primeste mancare doar lichida care s-ar putea sa contina si ceva pastile spune ca se simte groaznic dupa, nu primeste coletele, nu poate lua legatura cu nimeni sa il ajute, etc), ce se poate face? la cine se poate apela? cazul este asemanator cu cel al lui claudiu crulic. pe 9n mai are procesul si nu are cum se apara fiindca nu vor sa ii acorde nici macar avocat din oficiu. e o cunostinta iar sora si mama lui nu se intereseaza de el si am vrea noi sa il ajutam. poate fi extradat? are sanse? cati ani de inchisoare se dau pentru asa ceva? isi poate ispasi pedeapsa in romania? am inteles ca cei de la conulat de acolo nu prea ii intereseaza. ce am putea face? va multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
orianadiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:58, 10 Aprilie 2008
Adresati-va Ministerului de Externe, in cazul in care Ambasada sau Consulatul Romaniei din Polonia nu va ajuta. De asemenea, puteti solicita sprijinul organizatiilor non-guvernamentale privind apararea drepturilor omului sau Ministerului de Justitie roman.

Legea penală romana se aplică infracţiunilor săvârşite în afara teritoriului ţării, dacă făptuitorul este cetăţean român sau dacă, neavând nici o cetăţenie, are domiciliul în ţară
el este cetatean roman cu domiciliul in romania. ca sa inteleg....se judeca dupa legea romana avand in vedere ca e in arest in polonia si fapta a fost savarsita acolo? poate savarsi pedeapsa in tara?
In principiu, atat procesul cat si pedeapsa vor fi executate in Romania. Exista dispozitiile codului penal privind extradarea si conventiile internationale privind raporturile de extradare. Sansele ca prietenul dvs. sa fie condamnat de o instnta din polonia si sa execute o pedeapsa acolo sunt destul de mici. Trebuie doar sa ceara extradarea sa in vederea judecarii sale. Obligatoriu sa contactati un avocat care sa va ajute.
m-am exprimat gresit credem ca e acuzat de frauda cu carti de credit dar nu stim exact poate i s-a mai bagat ceva. cum am putea afla exact?
Parerea mea e ca, in cazul in care a savarsit fapta acolo, va fi judecat in Polonia. Pentru executarea pedepsei va trebui sa faca cerere sa o execute in Romania.
Trebuie sa luati legatura cu MAE sau, mai direct cu Ambasada Romaniei la Varsovia. Trebuie sa puneti presiune pe ei, mai ales dupa cazul recent intamplat. Contactati toate ONG-urile care se ocupa de drepturile omului, mediatizati cazul unde puteti. Va doresc succes.

Alte discuții în legătură

Problema foarte grava orianadiana orianadiana buna ziua, daca o persoana este acuzata de frauda cu carti de credit si este momentan in arest in polonia unde este tratat groaznic (primeste mancare doar ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri in polonia Andrada__ Andrada__ Sotul meu a f prins pe aeroportul din Varsovia avand asupra sa o cantitate de cocaina destul de mare. Care este pedeapsa minima? Cum pot lua legatura cu el? Va ... (vezi toată discuția)
condamnat in romania arestat in italia yrynuca yrynuca Buna ziua, intrebarea este urmatoarea. fratele meu a fost arestat astazi in italia .a fost condamnat in romania pentru conducerea fara permis.(in anul ... (vezi toată discuția)