avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

am primit pedeapsa de 1 an inchsoare pentru savarsirea infractiuni de furt calificat. in baza art. 81 cod penal dispune suspendareaconditionata a executarii pedepsei pe durata termenului de incercare prev. de art. 82 cod penal - 3 ani . a ramas devinitva cu data de 15.05.2007 cand se face reabilitare si daca trebuie sa o fac eu va multumesc ast. raspuns
am fost azi sa scot cazier si nu mi la dat mia zis sa vin marti sal iau de la ghiseu cea ce inseamna ca inca este patat am intrebat si mia zis ca daca intre timp nam mai cerut eliberarea cazierului nau operat in el dar daca este cum zic eu mil da curat se poate asa cum miau zis va multumesc
Daca in cazierul dvs. inca va aparea aceasta condamnare, va trebui sa formulati pe rolul instantei o cerere avand ca obiect "constatarea intervenirii reabilitarii de drept".
Competenta sa se pronunte asupra acestei cereri este :
- fie instanta care a judecat cauza in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea pentru care se cere reabilitarea,
-fie instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliati.
Cererea va trebui sa fie insotita de o serie de inscrisuri din care sa rezulte modul in care v-ati castigat existenta de la condamnare pana in prezent, conduita dvs., dovezi al achitarii cheltuielilor judiciare catre stat si a despagubirilor catre partea civila ( daca ati fost obligat).
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept puiuancaramona2002 puiuancaramona2002 Am avut in anul 2008 .6 luni cu suspendare si 2 ani si 6 luni de reabilitare doresc sa ma angajez si am nevoie de cazier imi este patat cazierul ? ma va ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare andreea_dinu90 andreea_dinu90 O cunostinta de-a mea are 3 ani cu suspendare de la o fapta pe baza de complicitate intr-un fel as dorii sa stiu ,daca are 3 ani cu suspendare ,in cat timp ii ... (vezi toată discuția)