avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA depasire plafon tva urgent va rog
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

depasire plafon tva urgent va rog

Buna ziua!
Am o sc neplatitoare de TVA infiintata in 2009. Se pare ca in oct 2010 am depasit plafonul maxim de 35000 euro, am fost la finante si mi-a dat actele necesare inregistararii in scopuri de TVA, printre care imi cer si o declaratie pe propria raspundere ca nu desfasor activitati scutite de TVA. Am verificat art. 141 din codul fiscal si s-ar parea ca eu ma incadrez la lit. f). "f) activitatea de invatamant prevazuta in Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, formarea profesionala a adultilor, precum si prestarile de servicii si livrarile de bunuri strans legate de aceste activitati, efectuate de institutiile publice sau de alte entitati autorizate;"

Mentionez ca SC se ocupa cu prestari de servicii (arhiveaza) la scoli si primarii documentele acestora conform legii arhivelor.

Intrebarea mea este daca eu interpretez bine acest art 141 lit f).? Ma incadrez la acest paragraf? Si sa nu trebuiasca sa ma inregistrez ca platitoare de TVA? Astept pareri urgent.


Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 16:28, 21 Ianuarie 2011
Ce cod CAEN aveti trecut pe CUI ?
Functie de acesta va incadrati sau nu la exceptii, operatiuni scutite, alte.
Daca activitatea dvs. este alta decat cea trecuta pe CUI, trebuie sa aveti acel cod CAEN autorizat la ORC.

:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
stimata doamna,
din pacate nu va inacadrati la acest articol, nefiind institutie publica sau entitate autorizata de ministerul educatiei sa desfasoare astfel de activitati.
daca ati depasit plafonul in oct. 2010, trebuia sa solicitati inregistrarea pana pe data de 10 noiembrie, iar incepand cu 1 decembrie aveati obligatia de a factura cu tva.

la prima inspectie fiscala vi se va colecta automat tva aferenta prestarilor efectuate incepand cu 1 dec 2010 + dobanzi si penalitati la zi.
codul caen este 1814 legatorie si servicii conexe si lucreaza numai la scoli si primarii numai cu statul. Si daca nu ma incadrez doar facturile din decembrie vor trebui facute cu TVa 24%.
De exemplu daca am o factura de 1000lei va trebui adaug tva la acesta suma inca 240 lei sau tva intra in cei 1000 lei si baza sa fie760 lei?
Va multumesc mult!
La baza facturata se aplica tva de 24%.
Reglarea o puteti face dvs.in acest caz avand drept de deducere si pt.cheltuielile efectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este forma juridica de societate cea mai avantajoasa? flaminia_bc flaminia_bc In luna septembrie 2010 intentionam sa infiintam in Bacau o gradinita particulara.Detinem deja o societate comerciala care este platitoare de TVA.In situatia ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii in eu anaglock anaglock SRL din Romania detaseaza angajati (necalificati) la Ingrijire Batrani in statele EU. Stiu sigur ca aceste servicii sunt scutite de TVA dar din pacate nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru o scoala de limbi starine, care tva se achita? ... limbistraine limbistraine Buna ziua, pentru o scoala de limbi starine, care TVA se achita? Multumesc (vezi toată discuția)