avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Carte rezidenta renintregire a familiei 5 ani
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Carte rezidenta renintregire a familiei 5 ani

Buna ziua,
M-am casatorit in Iulie 2010, Sotul meu e cetetean NON-UE. I-am facut invitatie sa vina in vizita in Romania in 2007, in 2008 si 2009 am fost eu la el in vizita si in 2010 ne-am casatorit in Romania
A aplicat in Noiembrie 2010 pt carte de rezidenta de reintregire a familiei, am fost supusi la interviu unde le-am adus o gramada de poze…emailuri si alte documente doveditoare ca nu este relatie de complezenta, ne-au pus intrebari usoare si nu foarte multe, dar i-a dat carte de rezidenta doar pe 1 an. De ce nu i-a dat pe 5 ani nu imi pot da seama
--Sotul meu se poate duce la O.R.I ( inainte sa ii expire carte de rezidenta de 1 an ) si sa ceara carte de rezidenta pe 5 ani ?
-- Dupa ce ii expira carte de rezidenta pe 1 an urmatoare carte de rezidenta sigur va fi pe 5 ani, sau exista posibilitatea si fie tot pe 1 an ?
-- Daca eu am un contract de munca in Suedia, sotul meu poate merge la O.R.I. si sa ceara carte de rezidenta pe 5 ani ca el sa ma poata insotii in Suedia ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 23 Ianuarie 2011
Pentru a obtine dreptul de sedere permanenta trebuie sa fi avut o sedere continua si legala pe teritoriul Romaniei in ultimii 5 ani. Sederea este considerata continua atunci cand perioada de absenta de pe teritoriul Romaniei este mai mica de 6 luni consecutive si nu depaseşte in total 10 luni.
Sederea este considerata legala daca impotriva lui nu a fost dispusa nici o masura de indepartare de pe teritoriul national.

Documentele necesare eliberarii sau reinnoirii cartii de rezidenta permanenta (ca membru de familie al unui cetatean roman):
- cerere;
- taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)
Drept la munca ruxandra1 ruxandra1 buna ziua.as dorii sa intreb,daca sotul meu,cetatean algerian,posesor al unui permis de sedere temporara pe teritoriul Romaniei,are drept legal la munca in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean non ue SPESebastian SPESebastian Buna ziua, Incerc sa gasesc ceva detalii in legatura cu \\"problema mea\\" Urmeaza sa ma casatoresc cu o cetateanca a Republicii Belarusia; Vom Face nunta ... (vezi toată discuția)