avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tehnician cu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tehnician cu studii superioare

Buna ziua!
Un tehnician de la o institutie bugetara cu profil de cercetare termina o facultate cu profil economic. Dupa sustinerea licentei, cere adeverinta de la facultate si o duce la biroul resurse umane, cerand sa-i fie inscrise studiile in carnetul de munca. I se refuza acest lucru, pe motiv ca postul nu cere studii superioare. E corect? El nu a cerut nici alt post, nici incadrarea intr-o treapta superioara de salarizare, voia doar ca la studii sa nu-i mai fie trecut ''studii medii'', ci ''studii superioare''. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 20:25, 24 Ianuarie 2011
Nu-i mai foloseste inscrierea in cartea de munca, desi putea sa-i faca aceasta notare.
Decret 92/1976 - privind carnetul de munca
ART. 6
(1) Modificările intervenite în executarea contractului de munca, după întocmirea carnetului de munca, se înscriu în acesta în termen de 15 zile de la data producerii lor.
(2) În termenul prevăzut la alin. (1), socotit de la data prezentării actului, se înscriu şi schimbările intervenite în ceea ce priveşte starea civilă, pregătirea şcolară şi pregătirea profesională a titularului. Actele care atestă astfel de schimbări vor fi prezentate de către titular în termen de 15 zile de la data producerii schimbării.
(3) Personalul însărcinat cu întocmirea şi completarea carnetului de munca este obligat sa efectueze înscrierile la termenele prevăzute în alineatele precedente, sa le certifice prin semnătura şi prin aplicarea parafei cu numele şi funcţia deţinută, la locul prevăzut în formularul carnetului de munca şi sa păstreze carnetele în bune condiţii. În caz de schimbare a acestui personal, predarea carnetelor de munca se va face pe baza de proces-verbal, fiind descărcat de păstrarea şi evidenta acestora numai după aprobarea procesului - verbal de către conducătorul unităţii sau de persoana delegată de conducerea unităţii.
**************************************************************************************
de la 01.01.2011 Decret susmentionat s-a abrogat
@pneagu
Cand spuneti ca nu-i mai foloseste la ce va referiti? Ca nu cerea altceva nimic decat ca la rubrica ''studii'' sa fie trecut superioare, nu medii. De exemplu, daca vrei sa scoti un credit, faptul ca ai studii superioare mareste scoringul, respectiv sansele de a obtine acel credit.
Iar faptul ca spuneti ''putea sa-i faca aceasta notare'' sa-l interpretez ca fiind legal, dar la latitudinea functionarului de la resurse umane?

@Bruta
Si nu s-a ''inlocuit'' cu nimic? Adica de acum in carnetele de munca - fie ele si in format electronic - nu se mai inscriu schimbarile de stare civila, pregatirea scolara si profesionala a angajatului?

Nu s-a mai preluat asa ceva in alta lege
Eu, unul, inainte sa ii dau salariatului carnetul de munca i-as opera studiile, avand in vedere ca vechimea in munca pana la 31.12.2010 se probeaza cu carnetul de munca si din care reiese atat pregatirea profesionala/scolara cat si activitatea desfasurata
@Bruta
Multumesc. Deci ar putea sa-i treaca studiile DACA AR VREA, asta e ideea, nu? Pentru ca nu exista nicio lege care sa interzica acest lucru...
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
ContSters126200, utilizator

Alte discuții în legătură

Cartea de munca gabita2000 gabita2000 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Pe cartea de munca angajatorul este obligat sa treaca calificarile (studiile)pe care le are angajatul sau? (vezi toată discuția)
Refuzul de a trece studiile în cartea de muncã ananikol ananikol Lucrez într-o instituţie guvernamentală, încadrată ca referent IA-V. În luna februarie am luat licenţa la Universitate din Bucureşti, Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca mircea gabor mircea gabor buna ziua,am incetat activitatea la o firma din buc,si mi sa spus ca pentru c.m sa ma duc sa o iau de la itm sector 2, pentru ca ei nu au peste 100 de angajati ... (vezi toată discuția)