avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu apa

Buna ziua,
As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema:
cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici o modificare in apartament...dar...vechiul proprietar a taiat teava canalizarii care mergea pe bloc si a astupat-o cu un dop special pentru capat de coloana. Acea teava era prelungita pana pe bloc pentru ca aerul sa intre liber in coloana(nu se formeaza vid) si sa se poata evacua apa cu deseuri (wc si cada). Acest dop permite intrarea aerului din baia mea in coloana(pentru golirea ei) si nu lasa mirosurile sa iasa in baie. Vecinul de la etajul 3 (apartamentul de dedesubt) are miros in baie si ma acuza pe mine ca fiind vinovat de acest lucru. Mentionez ca singurele locuri prin care teava de evacuare ar putea scapa mirosuri la el sunt wc si scurgerea de pardoseala (ambele prevazute cu sifoane cu apa special concepute pentru oprirea mirosurlor).Singurul loc prin care mirosul ar putea intra la el in baie este o a doua coloana (de aerisire - conceputa pentru a evacua mirosurile din bai)care urca pana pe bloc.
Vecinul nu concepe ca aceasta a 2-a coloana poate fi cauza si drept urmare mi-a oprit apa rece la baie (care alimenteaza wc + cada) pin montarea unui robinet pe coloana principala de apa, coloana ce trece prin gheul baii lui.
Ce modalitate de rezolvare a problemei imi puteti recomanda? (cu vecinul nu se poate discuta omeneste). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:34, 20 Aprilie 2021
sa il actionati pe vecin in judecata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modificarea coloanei de scurgere nu a fost o idee buna.
Acea coloana are rolul de a egaliza presiunea din coloanele verticale cu cea
orizontala ce duce la canalul de colectare.
Normal acea coloana ar trebui sa fie deschisa pe acoperis(terasa).
Posibil din aceasta cauza si lipsa apei din sifon(clopot,sau garda hidraulica)
vecinul dumneavoastra sa aiba miros dezagreabil in baie.
BIU"
Buna ziua!
Locuiesc la parter intr un bloc cu 4 etaje si 6 scari lipite, prin holul apartamentului trece teava de apa plubiala si de mai bine de 7 ani aproape la fiecare ploaie torentiala tavanul holului si peretele ce separa holul de sufragerie sunt unde, o alta problema e ca accesul pe bloc se face pe lateral primei si ultimei scari, acces care este blocat de vecinii aceptor scari pe motiv ca ei si au facut izolatia si din acest motiv au blocat accesul. Asociatia refuerza sa se implice iar veciniul de la etajul 4 la fel. Ce cai legale sau unde si cui ma pot adresa pentru a rezolva problema.
Multumesc!


Luminelu a scris:

Buna ziua!
Locuiesc la parter intr un bloc cu 4 etaje si 6 scari lipite, prin holul apartamentului trece teava de apa plubiala si de mai bine de 7 ani aproape, la fiecare ploaie torentiala tavanul holului si peretele ce separa holul de sufragerie sunt unde, o alta problema e accesul pe bloc, care se face pe lateral primei si ultimei scari, acces care este blocat de vecinii acestor scari pe motiv ca ei si au facut izolatia pe bloc si din acest motiv, au blocat accesul. Asociatia refuerza sa se implice iar veciniul de la etajul 4 la fel. Ce cai legale sau unde si cui ma pot adresa pentru a rezolva problema.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie sanitara...probleme cu vecinul, stres ,nervi...ajutor! lucica3 lucica3 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:stau la bloc la etajul 1;de citva timp miroase oribil la baia mare si mica...a canal..si gasesc si nivelul ... (vezi toată discuția)
Pareri ( si probleme ) asociatii de proprietari mihaiu mihaiu buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva pareri referitoare la partile comune si proprietatile particulare ale persoanelor / proprietari care apartin ( sau ... (vezi toată discuția)