avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PARERI ( SI PROBLEME ) ASOCIATII DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PARERI ( SI PROBLEME ) ASOCIATII DE PROPRIETARI

buna seara,
va rog sa ma ajutati cu cateva pareri referitoare la partile comune si proprietatile particulare ale persoanelor / proprietari care apartin ( sau inca nu ) la asociatia de proprietari. Am primit o solicitare cel putin ciudata de la un locatar de la etajul 3 ( din 4 ) cum ca daca se trage apa la wc i se goleste vasul si vine mirosul de pe coloana in casa. La nici un alt apartament nu se intampla acest lucru ( nici deasupra si nici vecin ) si inclin sa cred ca s-ar putea sa fie si o eroare de montaj. Din discutiile avute sunt foarte multe pareri contradictorii ca ar trebui ( sau nu exista ) un fel de supapa la etajul 4 - deasupra reclamantului. Pana in acest moment inclin sa dau un raspuns in care reclamantul sa solicite un proces verbal oficial de constatare cu remedierea necesara de la o firma de instalatii autorizata. Nu vad legatura in acest caz cu partile comune ale asociatiei. Cel mai probabil dupa raspuns voi fi reclamat in calitate de presedinte la Primarie.
Va multumesc anticipat pentru parerile d-voastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat cunoasteti ca nu au fost interventii pe instalatia parte comuna nu aveti de ce sa va faceti probleme chiar daca eventual proprietarul de la etajul 3 hotaraste sa va reclame la primarie
Este normal ca in situatia in care vasul de wc ramane fara apa sa patrunda mirosul de pe instalatia parte comuna care preia dejectiile
Este situatie identica cu mirosurile ce apar la bucatarie de la instaltaia parte comuna
Daca are probleme la wc cand actioneaza golirea rezervorului este evident problema la instalatia individuala si responsabilitatea remedierii revine exclusiv proprietarului

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scurgerea unei cantitati de apa pe o coloana de scurgere creaza efectul de vid. Acest efect duce la golirea apei din scurgerile de pardoseala daca exista si apoi la golirea aperi din vas de WC .
Cantitatea de apa din scurgerile de pardoseala fiiind mai mica se goloseste prima si apoi cea din wc daca nu este refacuta .
Asa ca atunci cand pleci pentru o perioada mai mare de acasa se intampla acest lucru plus ca se adauga si evaporarea.
Pe scurt cand cineva de deasupra locatiei unde va aflati trage apa la toaleta atunci daca nu exista una din solutiile de mai jos se poate observa cum se misca usor apa . Daca in acelasi timp cu trasul apei mai arunca cineva si o galeata de apa apa veti observ mai usor fenomenul daca sunteti mai jos cu cel putin un etaj.
Solutiile erau urmatoarele:

La blocurile vechi se scoateau deasupra blocului 2 coloane:
-una era de canalizare pentru a se scurge apa de pe terasa blocului si pentru a trage aer si a se evita evectul de vid.
-alta era de aerisire
Mirosul de pe canalizarea cand batea vantul se simtea uneori la ultimul etaj sau chiar la ultimele 2 etaje.

La blocurile noi se scoate doar coloana de aerisire.
In capatul fiecarei coloane de canalizare se monteaza un aerator de coloana adica la ultimul etaj in cel mai inalt punct al coloanei pentru a nu se mai plange cei de la ultimele etaje de miros ca la blocurile vechi.
[ link extern ]
[ link extern ]

Pe aerator se depune praf in timp si ar trebui curatat dar daca este in proprietatea cuiva si in ghena comuna....
Soluatia este simpla dar nu este perfecta .
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
w_v_w_v, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca prima data se goleste inchiderea hidraulica din sifonul de pardoseala, inseamna ca se reface o cale de comunicatie cu atmosfera, prin urmare dispare efectul de vid. Cum de se mai goleste, dupa aceea, apa din vasul de WC ? :)
w_v_w_v a scris:

Scurgerea unei cantitati de apa pe o coloana de scurgere creaza efectul de vid. Acest efect duce la golirea apei din scurgerile de pardoseala daca exista si apoi la golirea aperi din vas de WC .
Cantitatea de apa din scurgerile de pardoseala fiiind mai mica se goloseste prima si apoi cea din wc daca nu este refacuta .

5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecinul de la etajul 4 a facut o "inovatie" - practic a renuntat la conducta de 110 mm - golirea apei de toaleta, adica ce-a care iesea pe terasa blocului, libera la partea superioara (sau a schimbato cu una de diametru mai mic - marindu-si baia cu 40-50 cm) ...

Solutia este de refacerea instalatiei, la forma initiala.
Documentata si inteventia @w_v_w_v !
Succes!
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
Adam Grecu, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Explicatia w_v_w_v domnule LATKA a fost simpla .
Dupa refacerea caii de comunicatie cu atmosfera nu trage doar de acolo .Chiar daca trage de unde gaseste aer forta vidului tot misca apa si din vas de toaleta.
In funtie de sifon de pardoseala cantiatea este mai mica sau mai mare.
In cazul in cazul in care este apropiata de cea a unul vas de wc de exemplu cele bune VIEGA au o cantitate mai mare apropiata de a unui vas de toaleta
La mine unde exista si scurgere in podea VIEGA se goleste simultan cu vasul de toaleta. Am observat asta prima data cand am plecat in concediu.

Alte discuții în legătură

Miros pestilential in timpul verii, in baie Cristina I. Cristina I. Buna seara. Supun atenției dvs următoarea situație: in urma cu aproape 1 an am achiziționat o locuința intr-un bloc ridicat in urma cu aproape 45 ani. ... (vezi toată discuția)
Var rog sa ma ajutati la o intrebare mai mult de ordin tehnic, ... dana2023 dana2023 Var rog sa ma ajutati la o intrebare mai mult de ordin tehnic, daca exista vreun specialist in acest sens pe forum. La ultimul etaj al unui apartament au fost ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apa postaluipi postaluipi Buna ziua, As vrea sa ma indrumati in urmatoarea problema: cu 4 ani in urma am cumparat un apartament la etajul 4/4 si mentionez ca personal nu am facut nici ... (vezi toată discuția)