avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare pensionar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare pensionar

Un salariat a iesit la pensie pentru varsta. El inca este salariatul nostru. Cum vom proceda in acest caz? Ii incetam CIM? De asemenea el mai doreste sa vina in continuare la lucru. Pot sa-l angajez apoi cu 4 ore? Ce acte trebuie sa-mi aduca?
Mentionez ca este cetatean maghiar cu drept de lucru in Romania
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 12:42, 24 Ianuarie 2011
Va avea in continuare CIM, singura diferenta ca nu se retine cota la contributia pentru somaj.
Faceti CIM determinat cf. codului muncii, cumuleaza pensie cu salar, este mai ortodox si puneti bifa ca e pensionar si nu se va calcula pt el somaj.
CODUL MUNCII: CAPITOLUL VI
Contractul individual de munca pe durata determinata
Art. 81. - Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
d) in situatia in care este incheiat in temeiul unor dispozitii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fara loc de munca;

d1 ) angajarea unei persoane aflate in cautarea unui loc de munca care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta (Legea nr. 371/2005);


Domnul este deja pensionar pe limita de varsta.
Prin urmare pot sa-i pastrez Contractul de munca cu norma intreaga si pe perioada nedeterminata? Nu ma afecteaza cu nimic faptul ca are decizia de pensionare? Sau trebuie sa-i desfac CIM si sa-i fac alt CIM?
Cf. art. 56 lit d. Contractul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;

Dar salariatul doreste sa ramana in continuare salariatul nostru. Ii inceteaza sau nu contractul?

Alte discuții în legătură

Pensionare damian oana damian oana Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce este mai avantajos intre: - pensionare la limita de varsta plus angajat in continuare si dupa cat timp se face ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru pensionare aijin aijin Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema. Am un salariat care si-a depus dosarul pentru pensionare in iulie 2009. In septembrie a venit decizia cu ... (vezi toată discuția)
Pensie Radu Aura Radu Aura Rog sprijin pentru urmatoarea situatie: un salariat cu CIM norma intreaga, doreste sa se pensioneze pentru limita varsta, cu 10 ani reducerea varstei ... (vezi toată discuția)