avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical in timpul sarcinii

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: sunt insarcinata in saptamana 20 si incepand cu 13 decembrie 2010 sunt in concediu medical (iminenta de avort) si in prezent;as dori sa stiu daca pot depasi 90 de zile(calendaristice sau lucratoare?)si daca aceste 90 de zile se considera ca facand parte din anul 2011 sau si cele din decembrie intra in calcul?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:53, 21 Ianuarie 2011
1. Nu va mai faceti atatea griji privind numarul de zile de concediu medical. Sanatatea dvs. este mai importanta decat un calcul aritmetic.
2. Cititi OUG 158/2005 si veti vedea ca puteti lua pana la 183 de zile de concediu medical in ultimele 12 luni (nu intr-un an calendaristic).
3. Dar pana atunci veti intra in concediu de maternitate (126 zile - acestea nu intra in cele 183 de zile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua mai mult concediu medical? raluk_cream raluk_cream Am 21 de saptamani de sarcina.de pe 8 ian sunt in concediu medical iminenta de avort. Pot pana la 7 luni sa stau in concediu medical fara sa intru in ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediile medicale din perioada sarcinii Hellene04 Hellene04 As dori sa-mi spuneti - daca eu sunt in a 30 a saptamana de sarcina, cand pot legal sa intru in concediu prenatal? In baza carei prevederi legale? Si inca ... (vezi toată discuția)
Numar zile de concediu medical noa noa Cate zile de concediu medical se pot acorda in decursul unui an pana la comisia de examinare? (vezi toată discuția)