avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire datorii

Tatal meu a contractat un credit cu 3 saptamani inainte de decesul lui.Ca mostenitoare eu sunt obligata sa restitui creditul? Este vorba de un credit de nevoi personale fara garantii.
Astept raspunsul D-voastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:45, 21 Ianuarie 2011
daca acceptati succesiunea, veti plati si creditul. daca nu are niciun bun, puteti da o declaratie la notar de renuntare la mostenire. mai puteti accepta mostenirea sub beneficiu de inventar, asta inseamna ca raspundeti pt credit numai in limita bunurilor mostenite.
poate avea incheiata o asigurare in caz de deces si atunci plateste asiguratorul. ar trebui anuntat, in caz ca exista, de faptul ca asiguratul a decedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire debite ContSters139791 ContSters139791 buna ziua am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in ... (vezi toată discuția)