avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alba[neagra, continuare...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alba[neagra, continuare...

o scrisoare gasita in corespondenta parintilor,din '70-'71,in care varul tatalui facea oferta pentru a fi despagubit cu o suma de bani,astfel ca intreaga proprietate de 2000 de m.p. sa ne revina, trebuie sa se fi materializat, din moment ce la EXPROPRIEREA din 1977, privind terenul cu nr. topo ab/1, am fost nominalizati,mostenitorii tatalui nostru ,iar terenul mostenit in 1063 de tata (gradina intravilan), nr. topo. ab/2, a fost preluat fara titlu, in 1982...Am inteles,cam tarziu,ca ambele terenuri (fiecare de aprox. 1000 m.p.)au fost expropriate de la noi,mostenitorii tatalui nostru; unul cu titlu in 1977 si celalalt,fara in 1982... Ca la taraba, cineva a amestecat terenurile si pe unul l-a...ratacit, profitand e drept de lipsa actelor la solicitant,dar si obstructionand gasirea lor in arhive si din pacate reusind intarzierea contestatiei Dispozitiei Primarului (din cauza imbolnavirii grave a fratelui meu-A V C ),iar eu ca singura ruda in viata,trebuia sa-l supraveghez 24/24 ore...Am sesizat Comisia Centrala pentru Retrocedari, cerand anularea Dispozitiei Primarului ;am primit un raspuns..."a fost trimisa la Primaria in cauza, spre...solutionare" (memoriul la C C R, l-am facut,dupa ce l-am vazut la TV pe D-l Procuror Gen. I. Botos, spunand despre Primaria orasului,unde se afla proprietatea, ca aceasta se afla pe locul 1 in privinta neregulilor imobiliare...Procesul nostru cu primaria,presupun ca-l vom pierde intr-o faza (din cauza tardivitatii contestatiei...) INTREBARE :Telegrama telefonata in ziua de 22. 09.2005,catre Comisia Locala pentr FOND FUNCIAR in care revendicam restituirea in natura a GRADINII INTRAVILAN, poate salva situatia tragi-comica in care am ajuns; macar sa ne dam o sansa ca nepotii sa-si aminteasca de inaintasi,care le-au lasat,cat de cat,ceva...? Multumesc si scuze pentru eventuale neclaritati...
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 16:33, 29 Aprilie 2008
Legea prevede cerere scrisa pentru reconstituirea dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991. Aveati termen pana in 30 nov. 2005 pentru depunerea cererii scrise. Ati facut-o?
Daca nu, degeaba dati vina pe autoritati ca nu-si fac treaba, atata timp cat nici dumneavoastra nu va conformati prevederilor legale. In plus, pe langa cerere trebuiau depuse si alte acte doveditoare a dreptului de proprietate, acte de stare civila, decret, sau hotarare de expropriere, adeverinta din Reg. agricol ca ati figurat cu teren etc.
VA MULTUMESC FF MULT, am aflat in fine ce este cu data de 30.11.2005...sa speram ca gradina intravilan intra la fondul funciar...telegrama din 22 septembrie este tot un inscris,sau NU ? Toate actele se aflau in dosarul care se judeca pe legea 10...Daca telegrama+ actele care se aflau la autoritati din 2001,data notificarii/legea 10/01,sunt suficiente,ma aflu in situatia supra multumitoare de a avea doua cereri in termen (notificare din 29.11.05,fiind a 2-a ) pentru gradina intravilan.
Sunt pensionar,am facut film documentar si in ultimi 23 de ani filmari subacvatice...daca aveti vreodata nevoie de un sfat in domeniu,cu mare placere.
Domnule Lazar, nu conteaza ca aveti notificari trimise in alte parti, la Comisia de aplicare a legii 10... la administratii financiare sau mai stiu eu la ce autoritati si institutii...
Cererea trebuia sa se adreseze Primariei in termen, pana la 30 noiembrie...
Puteati sa cereti un timp mai tarziu redirectionarea cererii, desi... sper ca sunt doua cereri separate, ar ajuta. Cererea trebuia depusa la primaria unde sunt terenurile... sper ca acolo s-a dus oricum, chit ca e in baza legii 10 sau 18...

Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Doamna AVLIL,va multumesc ca v-ati oprit si la GRADINA" din oras"...1-telegrama (tel.) din 22. 09.2005,se referea exclusiv la gradina,iar actele cerute de legea 18/91 erau la primarie,ele fiind folosite (partial eronat) la motivarea Dispozitiei pri... 2-notificarea (conf.legii 10/01),din 29.11.2005,insotea dosarul justificand ambele terenuri; in cazul primului teren,nu ni s-a recunoscut dreptul de revendicare bazat pe nominalizarea in actul de expropriere din 1977,in contradictie cu cartea funciara din '65,cand avea un alt proprietar...(nu s-a gasit in arhive un act...)...terenul agricol intravilan,tratat conf.legii 10/01,are sentinta contestata de primarie pentru dubla tardivitate...contestarea Dispozitiei (14 zile) si notificarea (> 3 ani)
3-teren agricol in apropierea orasului ( 1-3 ha ),revendicat in termen: s-a trimis cererea tot la primarie (n-a fost gasit in registrul agricol ; comisia de la prefectura apreciind ca ar putea fi gradina intravilan...)...poate aflam ca s-a construit pe el un cartier de ville...cine are noroc...are. Va doresc numai bine.
Stimata DOAMNA TODINCA,am inteles ca prelungirea termenului de revendicare se refera la cele privind legea 18 / 91, inclusiv TERENURILE AGRICOLE INTRAVILAN...Revendicarea "cea de pe urma"...29.11,2005,s-a facut prin notificare si pentru ambele parcele. In sentinta se accepta TARDIVITATEA notificarii din 29.11. 05 Pentru a contrazice tardivitatea in APEL (in curs),nu ar trebui sa tratam separat TERENUL AGRICOL ( GRADINA INTRAVILAN ) la legea 18, iar constructia de 30 mp,aflata pe terenul cu alte date cf si nr topo,lasata la revendicarea notificata pe legea 10,in 2001 la care s-a emis Dispozitie, contestata tardiv ( 10-14 zile ),pentru care sunt motive medicale serioase de intarziere...Am fost surprins,ca dupa notificarea din 29.11.05,nu este tratat separat" agricolul intravilan "?! Am inteles eu gresit ca termenul de 30.11.05 se refera exclusiv la terenuri agricole ? Multumesc mult...asta-i soarta celor priceputi,sa fie deranjati mai des....

Alte discuții în legătură

...prin lege s-a prorogat dreptul de depunere a notificarilor... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar ...pana la data de 30.11 2005,iar noi am depus la data de 29.11.2005. Este vorba despre cerere de restituire conf. Legii 10.2001,modificata prin legea 247. ... (vezi toată discuția)
...alba-neagra cu retrocedarile terenurilor abuziv (si fara titlu),intrate in proprietatea statului... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Terenul de cc 1000 m.p.,mostenit de tatal meu in 1963 are specificat in c.f.: gradina intravilan ;a fost abandonat de noi,fiind considerat proprietate de ... (vezi toată discuția)
Competenta: anularea titlului de proprietate Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu i intrebare, daca poate sa ma ajute cineva: Pentru a solicita anularea unui titlu de proprietate eliberat de Comisia judeteana pentru ... (vezi toată discuția)