avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scaderea pedepsei cu o treime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scaderea pedepsei cu o treime

buna ziua as vrea sa stiu daca a fost deja condamnat i se mai poate aplica legea asta noua cu recunoasterea faptei ? mentionez ca a recunoscut fapta in fata instantei astept raspuns .Va multumesc anticipat
Problemele pot fi mult mai complicate decat par si instantele sunt inteligente daca avocatii stiu cum sa le expuna argumentele pentru redozarea pedepsei.
Neretroactivitatea legii este destul de discutabila in acest caz...
Insa, in ceea ce ii priveste pe cei condamnati definitiv situatia poate fi si mai incurcata.
Este posibil sa se dea si un act de gratiere pentru a se echilibra situatia legislativa creata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Neretroactivitatea legii este prevazuta chiar in Constitutie.
"Vorbim discutii" ,deoarece prevederile Legii nr.202/2010 sunt foarte clare,cele constitutionale la fel.
Am mai cunoscut candva o persoana,devenita chiar premier , care isi ridica singur probleme de drept,la care tot el raspundea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
eu am discutat cu o doamna avocat si mi s-a spus ca daca el a si-a recunoscut fapta e posibil sa aplice legea 202/2010 si acum nu stiu ce sa cred sunt confuza
Ca sa fiti lamurita si pentru a nu mai exista nicio confuzie,gasiti legea pa site si cititi personal art.XVIII/43.
r.gabi a scris:

Neretroactivitatea legii este prevazuta chiar in Constitutie.
"Vorbim discutii" ,deoarece prevederile Legii nr.202/2010 sunt foarte clare,cele constitutionale la fel.
Am mai cunoscut candva o persoana,devenita chiar premier , care isi ridica singur probleme de drept,la care tot el raspundea.

In art. 15 al. 2 din Constituţia României se prevede ca "legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contraventionale mai favorabile".
Prin urmare, este o discutie dar bazata pe...Constitutia Romaniei...

Alte discuții în legătură

Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor! legea 202/2010!!! sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, sotul meu este inchis pt. trafic de droguri, a fost prins in Turcia si a primit 6 ani si 3 luni sentinta data de tribunalul turc, ulterior ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar penal marcusel marcusel Buna ziua. Am o cunostiinta ce se afla in executarea pedepsei in cadrul penitenciarului, pedeapsa de executat este de 3 ani, inceperea pedepsei a fost facuta ... (vezi toată discuția)