avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale o intrebare...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

o intrebare...

cum se poate desfiinta un SRL cu 2 asociati, cand doar unul din asociati doreste asta, iar celalalt trage de timp??? SRL-ul are ca activitate SCOALA DE SOFERI
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2008
dorinstoichina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 18:16, 13 Aprilie 2008
datorita experientei neplacute avuta cu actualul asociat, doresc ca pe viitor, in societatea pe care o voi detine, sa pot avea control deplin. Am facut intre timp un SRL in care sunt asociat cu sotia, are acelasi obiect de activitate, si ma intereseaza cum pot transfera partea de patrimoniu ce-mi apartine in SRL-ul cu asociatul meu in noul SRL, avand in vedere ca actualul asociat incearca pe toate caile sa ma impiedice sa dau drumul la treaba. Ma intereseaza daca exista vreo procedura legala si rapida prin care pot face acest lucru avand in vedere ca nu pot ajunge la un comun acord cu asociatul meu asupra patrimoniului care mi se cuvine, as dori "ruperea" societatii si dobandirea elor 50 la suta care mi se cuvin din acest SRL.
Ultima modificare: Duminică, 13 Aprilie 2008
dorinstoichina, utilizator
Cea mai buna varianta ar fi sa ajungeti la un acord cu asociatul cu privire la impartirea patrimoniului societatii. Dupa ce ati stabilit ce vi se cuvine, societatea actuala va putea factura acele bunuri catre noua dumneavoastra societate. Concomitent cesionati partile sociale catre asociatul dumneavoastra. Valoarea cesiunii va trebui sa fie egala cu valoarea facturii. In acest caz asociatul va avea o datorie catre dumneavoastra egala cu datoria societatii dumneavoastra catre societatea care intre timp a devenit in exclusivitate a lui. Urmeaza apoi sa reglati aceste debite in contabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat lenus 959 lenus 959 buna ziua, va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema : La un srl cu doi asociati fiecare cu 50% , unul dintre asociati care este si administrator ... (vezi toată discuția)
Asocierea intr-un s.r.l. Ovidiu Ionel Ovidiu Ionel Buna ziua! Doresc sa ma asociez intr-o S.R.L. infiintata in anul 1991 care are un patrimoniu destul de frumusel. Ce acte sunt necesare sa fac ca sa nu am ... (vezi toată discuția)
Asociere srl cu probleme catasol catasol Buna seara, - SRL - 2 Asociati - parti sociale egale 50% - 50% - 1 Asociat este administrator - Creditori - cei doi asociati - Firma a intra pe ... (vezi toată discuția)