avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de somaj sau nu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de somaj sau nu?

Buna ziua,am si eu o nelamurire.
Daca am contract de munca cu o ora pe zi si 150lei salar mai pot lua somaj?
Mentionez ca inainte am lucrat cu norma intreaga si de acolo m-a dat in somaj.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:51, 25 Ianuarie 2011
1. Cu CIM cu o ora pe zi va trebuie 8 luni de cotizare la somaj ca sa aveti o luna completa cu timp normal.
2. Pentru a putea da un raspuns sigur va rog sa spuneti ce statul ati avut in ultimele 24 de luni (01.02.2009-01.02.2011) pe fiecare luna in parte.
De la 01.07.2006 pana in 20.12.2010 am fost lucrator comercial la un magazin alimentar si de acolo am intrat in somaj si acum am gasit de lucru cu contract cu o ora pe zi cum spuneam mai sus.
vreau sa stiu daca mai pot beneficia si de somaj si sa lucrez partime.
1. Daca acum sunteti in somaj si primiti indemnizatie de somaj nu puteti sa cumulati indemnizatia cu salariul provenit dintr-un CIM, chiar si cu o ora pe zi.
2. Legea 76/2002 spune ca puteti cumula indemnizatia de somaj cu venituri provenite din activitati independente (PFA, AF etc.) daca aceste venituri du depasesc 500 lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj a doua oara? petro pa petro pa am lucrat pana in 01.12.2009 dupa care am beneficiat de indemnizatie de somaj 12 luni iar in luna a 11 se somaj m-am angajat dar la01 02 2011 am fost ... (vezi toată discuția)
Este legal sa mi se ''taie'' indemnizatia de somaj pentru ca am fost recenzor? camelia-ioana camelia-ioana Am si eu o nelamurire...Din 12 octombrie am intrat in somaj, in urma unei restructurari.M-am inscris la recensamantul din 2011, la care am si ... (vezi toată discuția)
Somaj lucrand part time Petre13 Petre13 Sunt inregistrat ca somer la Ajofm,fiind absolvent.Pot sa lucrez part time cu contract de munca?Mentionez ,ca venitul din acest job ar fi mai mic decat ... (vezi toată discuția)