avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar rca tergiversat la nesfarsit
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar rca tergiversat la nesfarsit

Buna ziua! Fac apel la experienta dvs avand in vedere situatia cu care ma confrunt pentru prima data! In octombrie 2010 am fost lovit in timp ce stationam la un semafor de catre un alt conducator auto.Nu s-a pus problema vinovatiei,dnul si-a recunoscut culpa si am incheiat la serviciul daune constatarea amiabila si s-a deschis dosarul. Am apelat la service-ul dealerului,s-au comandat piesele am fost de vreo 3 ori la o reevaluare a daunei impreuna cu INSUL de la asigurari.Din octombrie anul 2010 si pana in momentul de fata,piesele au venit,iar eu astept acceptul celor de la asigurari(paguba este de 16.000 ron-iar la pagube peste 8.000 ron cei de la filiala locala se spala pe maine si spun ca acceptul trebuie sa vina de la bucuresti,iar ei nu stiu nimic). Intrebarile mele sunt ce pot sa fac in situatia de fata?...cu ce sa incep?ce sesizari sa fac?Am ezitat sa merg pe sfatul cunoscutilor si vreau sa urmez o cale legala si corecta(daca se poate) avand in vedere ca astept de 3 luni si nici macar nu mi se spune nimic!Singurul lucru care l-am facut a fost o sesizare prin mail la agentia principala din bucuresti in care am cerut lamuriri-bineinteles fara raspuns!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:25, 23 Ianuarie 2011
Stimate domn

Cel mai important lucru este sa va calculati uzura la auto avariat, sa vedeti daca vi se poate acorda suma de 16.000 lei. Cititi cu atentie normele CSA.

www.avocatnet.ro/content/art...


Completati cererea de despagubirea cu suma data ca dauna de catre cei de la service, din cate vad este vorba despre 16.000 lei.
Depuneti cererea respectiva la filiala locala a asiguratorului impreuna cu o petitie prin care cereti sa vi se aduca la cunostinta, in cazul in care asiguratorul nu este de acord cu suma de 16.000 lei, motivele pentru care nu va acorda intreaga despagubire. Cereti sa vi se faca referiri clare la normele (articole) CSA in ceea ce priveste solutionarea dosarului de dauna de catre asigurator. De la filiala respectiva luati si un nr de inregistrare, de preferat este sa faceti si o copie xerox la cerearea de despagubire si la petitie, cu numerele de inregistrarea trecute pe ele. Conteaza la proces.

Puteti sa faceti o sesizare si catre CSA, dar sansele ca sa va studieze cu atentie petitia sunt oarecum mici, dar merita incercat.

Din pacate se impune nevoia unui avocat specializat in asigurari, trebuie demarata procedura de chemare la conciliere a asiguratorului, eventual mergeti impreuna cu un prieten avocat la sediul asiguratorului. Sa vada oamenii ca vorbiti serios !

Atentionati asiguratorul ca veti cere daune pentru lipsa de folosinta a auto avariat ( aveti nevoie de dovezi) si penalitati pentru plata intarziata a despagubirii (sunt trecute in norme).

Succes !
In varianta in care constatati ca suma de 16000 poate fi solicitata/plaita conf. Norme, importante sunt si copiile p.v. de reconstatare intocmite/semnate la cererea service-ului.Prin ele se confirma acceptul tehnic privind avariile constatate consecutiv in timp.
Incercati sa va aliati si cu reparatorul, care are de suferit pentru blocarea banilor pt. procurare piese.
In privinta CSA, nu va puneti nadejdi! Atat timp cat traiesc din cotizatiile asiguratorilor, singura lor interventie este sa puna intrebari si sa primeasca rapoarte(pdv-uri) de la asiguratorul vizat/reclamat, raspunsuri pe care le transmit petentului.B-)
Cu aceasta ocazie (subiect) va invit sa participati cu pareri personale si la tema :
"Etica asiguratori versus pagubiti" postata tot in cap.Polite de asigurare
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa imi explice si mie cineva..........cum e cu acceptul de reparatie donigao donigao Buna ziua, As dori sa ma ajute cineva in intelegerea unor termeni, sau bine bine zis a unor interpretari. Sunt intr-un proces cu un asigurator ptr o ... (vezi toată discuția)
Accident auto f1re22 f1re22 buna ziua,ma numesc T.Alexandru,in urma cu 3 saptamani mergeam pe Str.Orsova,drum cu prioritate,la intersectie cu str. Dezrobiri un nene care avea indicatorul ... (vezi toată discuția)
Refuz accept plata integrala casco omniasig cristidas cristidas Buna ziua, Am o problema referitoare la o despagubire in cazul unei asigurari CASCO Omniasig. Pe scurt este vorba de faptul ca Omniasig nu imi accepta plata ... (vezi toată discuția)