avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E-mailul poate fi folosit ca proba in instanta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E-mailul poate fi folosit ca proba in instanta?

Pot fi folosite e-mail-urile in cazul deschiderii unei actiuni in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 24 Ianuarie 2011
Nu am cunostinte din domeniul juridic, dar va asigur ca orice e-mail se poate modifica, fie de utilizatori in sine, fie de administratorii de retea sau de hackeri. La fel, nu cred ca puteti garanta identitatea expeditorului, oricine poate sa isi creeze un cont de e-mail cu o anumita identitate.
Da, poate fi folosit ca proba in instanta, semnati-l "conform cu originalul, semnatura_dvs". Puteti proba ca ati trimis un email astfel, si puteti proba ca ati primit un email de la cineva, daca acel cineva nu renega ca ar fi trimis email-ul. E o proba mai sigura decat proba cu martorii, va asigur.
IulianGIG a scris:

Pot fi folosite e-mail-urile in cazul deschiderii unei actiuni in instanta?


In acest sens, judecătorul trebuie să aprecieze cu prudenţă aceste mijloace de probă,ţinând seama că ele nu sunt la adăpost de fraudă şi trucaj, că pot fi uşor contrafăcute .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emailul - proba in instanta ? so2ro so2ro Buna seara ! In instanta se poate proba ceva cu printscreenuri la emailuri ? Totodata, instanta ar putea aproba sa ma prezint in fata ei cu laptopul si sa ... (vezi toată discuția)
Email--valoare juridica sau nu? libelula222000 libelula222000 Buna ziua, Vroiam sa stiu daca un email are valoare juridica sau nu in cazul infatisarii la tribunal. Multumesc! (vezi toată discuția)
Mail fals (spoofing) Elias23 Elias23 Buna ziua, Am o intrebare, am facut niste glume pe seama unui coleg, la modul ca i-am trimis niste mailuri false ( spoofing ) de pe adresa unui profesor (gen: ... (vezi toată discuția)